Aangeboden door LEGO®

Wat is dit?

'LEGO® ...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van Het Parool zijn hier niet bij betrokken.

LEGO® flagship store haalt topwerken Rembrandt Marten en Oopjen definitief naar thuisstad Amsterdam

Amsterdam, 19 november 2019 – Drie jaar geleden waren ze onderwerp van discussie tussen Frankrijk en Nederland: de twee levensgrote Rembrandt-schilderijen van Marten en Oopjen. Moesten ze in het Louvre komen te hangen, of toch in het Rijksmuseum? Hoewel er destijds een compromis gesloten is, waarbij de huwelijksportretten om beurten een aantal jaar in Parijs en Amsterdam hangen, haalt de LEGO® Groep ze nu definitief naar hun thuisstad Amsterdam.

LEGO®
null Beeld

Voordat de beroemde schilderijen neerstrijken op hun definitieve locatie, rijden ze vandaag door Amsterdam. Ze hangen in een voor de schilderijen ontworpen mobiele showroom en passeren zo onder meer het Museumplein, het Rembrandthuis en de Nieuwe Hoogstraat (de voormalige woonplek van Marten). De eindbestemming? De eerste Nederlandse LEGO flagship store aan de Kalverstraat 57 in Amsterdam. Deze flagship store, waarvan er slechts een paar op de wereld zijn, wordt op vrijdag 29 november 2019 geopend. Hierna zijn Marten en Oopjen – helemaal gratis – voor het grote publiek te bezichtigen.

null Beeld

Heidi Verheyen, Marketing Director, LEGO Benelux: “Marten en Oopjen zijn zo nauw verbonden met de Nederlandse cultuur, dat we haast niet anders konden dan deze actie opzetten. Onze eerste Nederlandse flagship store staat namelijk geheel in het teken van Nederlandse kunst, cultuur, iconen en innovaties. Naast een reusachtige LEGO molen à 3,25 meter, een icoon uit het Hollandse landschap, zijn er in de winkel ook verschillende werken van Rembrandt en andere Hollandse meesters te bezichtigen. Het echtpaar Marten en Oopjen kon dus echt niet ontbreken.”

null Beeld

Wie de Marten-en-Oopjen-tour door de stad niet kan bijwonen, of wie nóg meer LEGO bouwwerken wil bewonderen, kan van maandag 25 november tot en met maandag 9 december 2019 terecht op het Museumplein in Amsterdam. Daar staan op deze dagen vier andere compleet uit LEGO stenen bestaande Hollandse meesters. Met deze werken van Rembrandt van Rijn, Vincent van Gogh, Frans Hals en Jan Vermeer brengt LEGO een hommage aan de rijke Nederlandse kunstgeschiedenis.

OVER DE LEGO GROEP

De LEGO Groep is een familiebedrijf en besloten vennootschap met hoofdzetel in Billund (Denemarken). Andere hoofdkantoren bevinden zich in Enfield (VS), Londen (Groot-Brittannië), Shanghai (China) en Singapore. Het bedrijf is in 1932 opgericht door Ole Kirk Kristiansen en is gebaseerd op de iconische LEGO® steen. Daarmee is de LEGO Groep een van ‘s werelds meest toonaangevende speelgoedfabrikanten. Onder het motto “Only the best is good enough” zet het bedrijf zich in voor de ontwikkeling van kinderen om zo de bouwers van de toekomst te inspireren via creatief spelen en leren. LEGO producten worden wereldwijd verkocht en zijn viruteel te ontdekken op www.LEGO.com.

De journalisten van Het Parool zijn niet betrokken bij en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden