Leeuw bijt mangoest dood in Antwerps Zoo-experiment

In de Antwerpse Zoo is deze week een vosmangoest door een leeuwin doodgebeten. Toch blijft de dierentuin de twee diersoorten in een gezamenlijke leefruimte houden.

Vosmangoesten leven samen met de leeuwen, maar dat draaide deze week verkeerd uit. Beeld Thinkstock
Vosmangoesten leven samen met de leeuwen, maar dat draaide deze week verkeerd uit.Beeld Thinkstock

'Het project is verrijkend voor beide soorten. We gaan wel enkele ingrepen doen om de vosmangoesten meer tijd te geven om alert te zijn,' meldt een woordvoerder.

De leeuw is geen natuurlijke vijand van de vosmangoest, maar dat weerhield leeuwin Caitlin er niet van een van haar kleine medebewoners op een onbewaakt moment te grazen te nemen.

De dierentuin is van mening dat de vosmangoesten op termijn wel meer op hun hoede zullen zijn, maar neemt alvast enkele maatregelen om de leeuwen af te remmen. 'Wij zijn immers geen dierenbeulen, maar vinden wel dat het experiment natuurlijk gedrag bij de dieren stimuleert', zegt Ilse Segers van de Zoo.

Andere diersoorten leven overigens zonder problemen samen, zoals nijlpaarden en pelikanen en brilberen en neusberen. De vosmangoesten kunnen ook steeds in een eigen ondergronds labyrint terecht.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden