ADE-blog

Lees terug: dit was Amsterdam Dance Event 2016

Meer dan 2000 dj's op meer dan 100 locaties: van 19 tot en met 23 oktober stond Amsterdam weer in het teken van Amsterdam Dance Event. ADE-verslaggevers Peter van Brummelen, Sasja Kooistra, Tom Kieft en Josien Wolthuizen hielden je in dit blog op de hoogte van alle rond het dancefestival.

Beeld anp

24 oktober 2016, 10:34

375.000 bezoekers voor ADE

Amsterdam Dance Event is nu echt ten einde en dus is het tijd om terug te blikken. 375.000 bezoekers, 450 feesten, 400 conferenties, 2200 artiesten, 550 sprekers en 140 locaties: de cijfers overstijgen stuk voor stuk die van vorig jaar.

Lees ook: Amsterdam Dance Event op alle vlakken succesvol
Lees ook: Het laatste feestje is voorbij; een muzikale roundup van ADE [+]

Vuur bij de camping op de NDSM-werf. Beeld Charlotte Odijk

24 oktober 2016, 7:18

Ook in De School ADE ten einde

Na dik 32 uur open te zijn geweest, komt ADE toch ook in De School ten einde. De afsluiter was in handen van JP Enfant en Don Williams.

Het feest begon op zaterdagavond en eindigde maandagochtend vroeg. Tussen die tijd is de voordeur niet dichtgedaan. Op de zaterdagnacht draaiden onder andere Tom Trago en Makam. Job Jobse, Sandrien, Don Williams en JP Enfant maakten het op zondag af. Geruststellend genoeg waren er geen aanwezigen te vinden die het feest van het begin tot het eind hadden meegemaakt.

Rond zeven ging voor het eerst even het licht aan. De twee dj's zetten dan een remix van de jaren '90 danceplaat Rythm is a Dancer op. Zowel de harde kern van zo'n honderd man in de zaal als JP Enfent en Don Williams achter de knoppen denken dan nog niet aan naar huis gaan. Wat een laatste toegift leek, liep uit tot nog bijna een uur dansen totdat iedereen toch echt naar buiten moest.

24 oktober 2016, 6:39

Armin van Buuren en Afrojack in de Arena

Dj's Armin van Buuren en Afrojack draaiden gisteravond in de Amsterdam Arena tijdens AMF, een van de onderdelen van de ADE-week.

Beeld anp
Beeld anp
Beeld anp

24 oktober 2016, 1:23

Logge techno

Na vier ADE-avonden in de Marktkantine, hebben de labels SoHaSo en Maeve de eer het festival hier af te sluiten. De grote zaal is voor Maeve, dat voor het feest onder anderen zwaargewichten The Drifter, Mano le Tough en Baikal heeft meegenomen die de bezoekers met logge techno opzwepen. In de zaal van SoHaSo draait de Utrechtse oprichter van het label Nuno dos Santos zelf ook een set.

Het feest is in tegenstelling tot de meeste van de avonden niet uitverkocht. Maar dat maakt de avond niet minder, want de laatste avond ADE in de club bruist van de energie. Al zijn sommige aanwezigen zichtbaar uitgeput. (TK)

Beeld Tom Kieft

23 oktober 2016, 23:56

Vervangen wegens ziekte

Joris Voorn speelt niet zelf tijdens zijn afsluiter van ADE in de Shelter. De dj speelde eerder tijdens het festival wel in de Boiler Room en Awakenings. Hij was wel naar de club gekomen, maar heeft zich op het laatste moment teruggetrokken omdat hij ziek was, vertelt een medewerker van de Shelter.

Dat werd niet aangekondigd. Zonder dat het de meeste aanwezigen is opgevallen, is zijn vervanger dj Kölsch achter de decks gekropen.

Het niet uitverkochte feest gaat desalniettemin goed los. Al is het voor sommigen een bittere pil. 'Dat is lekker, je eigen feest, en dan kom je zelf niet opdagen,' aldus een verslagen bezoeker in de rookruimte.

Het feest zal tot 8 uur duren. (TK)

DJ Kölsch Beeld Tom Kieft

23 oktober 2016, 20:12

Warm bad bij Noorderlicht

Terwijl elders in de stad nog een laatste keer tijdens deze editie van ADE de borst goed nat wordt gemaakt, biedt Noorderlicht deze avond juist een relaxte cooldown.

Op het feestje met de toepasselijke naam OASE wordt de avond gevuld door dj's die met trage, doch felle beats per minuut een lekkere elektronishe basis leggen waarover keyboard en gitaar wordt gespeeld. Het is muziek waarop je lekker tegen elkaar aan kan schurken, of als Kate Bush zweverig op kan dansen. Beide dingen gebeuren ook.

Wat bijdraagt aan het rustgevoel bij OASE is dat naast Noorderlicht Hottubs aanstaan, voor iedereen die nu al - of nog - geen zin meer heeft in elektronische muziek.

Het feestje is niet uitverkocht en gaat tot 6.00 uur morgenochtend door. (TK)

Beeld Tom Kieft

23 oktober 2016, 17:26

After Hour Madness maakt naam weer

Aan de eventnaam After Hour Madness van Elrow in het Transformatorhuis op het Westergasterrein is echt geen woord gelogen. De presale voor dit feest dat om 9.00 is begonnen was al uitverkocht. Tot half 11 konden nog tickets aan de deur gekocht worden.

O.a. Nic Fanciulli, Marc Maya en TONI Varga draaien op het psychedelische feest. Het is een lekker kleurrijk zooitje: peacetekens, ballonnen en hartjes hangen aan het plafond. De ruimte is bomvol met dansende mensen waarvan waarschijnlijk een groot deel vannacht hun bed niet eens heeft aangeraakt. Terwijl de dj's hard door blijven draaien, walst een fanfare van zwaar uitgedoste mannen en vrouwen die borden met liefdevolle leuzen als 'all you need is love' ophouden, op stelten door het publiek heen. Pure madness.

Op de uit de hand gelopen after stroomt 's avonds nog fris publiek binnen, maar de eersten gaan ook weer naar huis. Eindelijk naar bed, of naar het volgende feestje. After Hour Madness duurt tot 23.00. (TK)

Beeld Tom Kieft

23 oktober 2016, 15:21

Bij Thuishaven lijkt het bijna zomer

Een ticket kopen voor een buitenfestival in oktober is altijd spannend. Toch is ook de zondageditie van Thuishaven op ADE op wat tickets aan de deur na uitverkocht. Thuishaven is al vier jaar een begrip als zondagsfestival en doet nu voor het derde jaar mee met ADE. Net als op andere edities lijkt vandaag ook weer voornamelijk Nederlands publiek te trekken.

Achteraf gezien was de ticket een goede keuze: door het lekkere weer lijkt het hier bijna weer zomer. De jassen zijn uit en een enkeling heeft zelfs voorzichtig zomerse kleertjes aangetrokken. Iedereen die vroeg op het strand-achtige festival middenin het industrieterrein bij Sloterdijk af is gekomen, zit of ligt in de zon. De drie stages - twee circustenten en een silo - en de daar draaiende dj's worden de eerste uren nog gelaten voor wat ze zijn. Op het feest wordt techno en house gedraaid door o.a. Adam Port, Karotte en Dennis Ferrer.

Je kan niemand ongelijk geven buiten te blijven. Toch is het wel jammer te zien hoe lokale ravedj Ici Sans Merci met zijn set grotendeels voor een leeg huis heeft gestaan.

Maar het lome begin hoort ook bij het zondagfeest. Zonnebrilletjes en bestelde sapjes verraden de zware afgelopen avond van sommigen; anderen - niet brak of met sterkere maag - bestellen al speciaalbieren bij de buitenbar. Als de zon al weer lager begint te staan en de eerste lachgasballonnen worden opgeblazen, wagen de eersten een dansje bij Tlak en Dole & Kom. Thuishaven is van start. (TK)

Beeld Tom Kieft

23 oktober 2016, 13:02

Martin Garrix voor iedereen

"Hoeveel munten was een wodka ook alweer?" grapte de ene ouder tegen de andere ouder gisteravond, tijdens Martin Garrix All Ages in de RAI. Het feest was voor jong én oud indrukwekkend. Lees de reportage: Bij Martin Garrix All Ages hangt de sfeer van een vrolijke kinderdisco [+]

23 oktober 2016, 8:19

Fotoserie Dockyard

De fotograaf van Het Parool was zaterdag bij het Dockyard Festival op het NDSM-terrein. Bekijk de fotoserie.

23 oktober 2016, 6:52

Collabs gooit beuk erin

Een zeldzaamheid: een 10 uur durende set van Collabs, het Rotterdams-Duitse technoduo bestaande uit Speedy J en Chris Liebing. Voor liefhebbers van harde techno was deze editie van HYTE in Warehouse Elementenstraat niet voor niks iets om maanden naar uit te kijken. Kaarten waren binnen no time uitverkocht.

Het was een kleine domper dat de heren te laat waren en niet om 22.00 uur, maar pas tegen twaalven achter de booth verschenen.

Tijd om de set rustig op de bouwen was er daarom niet. Echt erg vond het publiek, dat al vroeg de hele zaal vulde, dat gelukkig niet. Meteen de beuk erin, dat was uiteindelijk toch waar iedereen voor kwam.

Het niveau bleef, zoals mocht worden verwacht, de hele set van ongekend niveau. Wie zin had om te ouwehoeren kon zich beter verplaatsen naar de rookruimte. In de zaal werd keihard gedanst. "Dit is echt het toppunt van rammend," aldus een van de bezoekers.

Afkoelen kon in de kleine zaal. Hoewel Doka, Sinfol, Abstract Divion en ROD daar een set draaiden alsof ze zelf de hoofdact waren, ging het er een stuk gemoedelijker aan toe.

Vanavond wordt een serie van in totaal vier HYTE-feesten afgesloten met onder anderen Loco Dice b2b Martini Brothers, Robert Hood en Boris Werner. (JW)

23 oktober 2016, 1:13

Jeff Mills start op uitverkocht 909

De Amerikaanse techno-dj Jeff Mills is om half twaalf begonnen met zijn drie uur durende set op het technofeest 909 in Warehouse 22. Met de artiesten Jeff Mills, Cari Lekebush en James Ruskin op de planning vannacht, mag het geen verrassing zijn dat het feest stijf is uitverkocht.

Met zijn lange set heeft Jeff Mills de lat voor de dj's na hem hoog gelegd. Zijn donkere techno commandeert de bijna 2,500 feestgangers te dansen. Bijpraten doe je buiten maar weer: al zou je het al willen, is de zware bas onmogelijk te overstemmen. Shifted neemt Jeff Mills met een live set over. Uiteindelijk zal Cari Lekebush het feest om 8.00 afsluiten. (TK)

Beeld Het Parool

22 oktober 2016, 23:11

Cultbands en lokale dj's in Noord

Dat ADE niet voor een gat te vangen valt, bewijst het feest in Brouwerij Oedipus van Red Light Radio maar weer. In de bierbrouwerij in Noord vullen geen internationale techno- of housedj's, maar cultbands en lokale dj's het uitverkochte nachtprogramma.

Het feest vangt aan met de Australische electroband Severed Heads; daarna neemt de elektronische post-punkband Crash Course in Science het podium over met een eigenzinnig optreden. Het publiek was voorbereid: een groot deel is speciaal voor de bands gekomen. De dj's van Red Light Radio blijven de avond in dit punkachtige thema draaien. (TK)

Beeld Het Parool

22 oktober 2016, 20:26

Deze dj's draaiden in de Arena en Ziggo

Tiësto draaide gisteren in de Arena en vandaag draaiden Martin Garrix, David Guetta, The Chainsmokers en Alesso bij AMF in de Arena. Met uitzinning publiek en prachtige lichtshows levert dat mooie plaatjes op. Hier vind je een fotoreeks.

David Guetta tijdens AMF Beeld anp

22 oktober 2016, 19:18

Derrick May in de Marktkantine

Technogrootheid Derrick May en Francesco Tristano en spelen tijdens ADE samen het eerste liveconcert in de Marktkantine ooit.

De zaal is op deze primeur lang niet vol, en het publiek lijkt uitsluitend te bestaan uit fans en kenners. Er wordt zowel gedanst als aandachtig naar de twee muzikanten gekeken, die over een basis van techno, funk en misschien zelfs klassieke muziek improviseren.

22 oktober 2016, 17:39

Hallen zijn ontgroend als dancelocatie

Dance-organisatie Audio Obscura en de dj's van All Day I Dream Of Amsterdam ontgroenen de Hallen in West als dancefeestlocatie.

In twee volle zalen draaien de dj's relaxte techno. Het intieme feestje dat om 16.00 is begonnen en om 23.00 eindigt voelt als het perfecte opwarmertje voor de zaterdagavond.

Tijdens het feest is het nauwelijks voor te stellen dat in het gebouw nooit eerder een feest is gegeven. Het geluid klinkt in de twee zalen clean maar rete-strak. Ook de akoestiek van de vroegere tramremise is beter dan menig gevestigde club.

De voorverkoop van het feest is al een tijd uitverkocht, maar aan het begin van de avond waren er nog wel tickets aan de deur beschikbaar.

22 oktober 2016, 14:53

House dj's tot middernacht in de Arena

Housedj's David Guetta, Axwell/Ingrosso en Hardwell sluiten zaterdag AMF in de Amsterdam Arena af. De AMF-feesten zijn tijdens ADE de plek voor het publiek om de grootste internationale house dj's te zien. Behalve in de Arena organiseert AMF zaterdagavond ook housefeesten in de Ziggo Dome en de Heineken Music Hall.

Als de ADE-gangers van vrijdagavond net beginnen te ontwaken, staat in de Arena de eerste dj al op het podium. Het feest begint om 1 uur 's middags en eindigt middernacht. Het is aan de Nederlandse dj Ferreck Dawn om het spits in een nog vrijwel lege Arena af te bijten.

Het feest trekt een zeer internationaal publiek. Feestgangers van over de hele wereld hebben nationale vlaggen meegenomen, die ze als een cape om zich heen dragen of omhoog houden tijdens het springen op de muziek.

Ondanks dat niet alle kaarten voor het feest zijn verkocht, wordt het in de loop van de middag al aardig druk. Als Sunnery James & Ryan Marciano als vierde act opkomen, is het enthousiaste publiek inmiddels opgewarmd. Het belooft voor de liefhebbers veel goeds, vooral met het oog op de artiesten die later nog komen. Zo draaien Showteck, W&W en Hardwell ook nog in de Arena.

Zondag vindt nog een editie van AMF in de ArenA plaats. Dan draaien ondermeer Afrojack en Armin van Buuren.

In de Arena danst een internationaal publiek Beeld Redactie

22 oktober 2016, 12:12

Dockyard op NDSM-terrein live te volgen

Oktober of niet, ook tijdens ADE zijn er buitenfestivals. Zoals vandaag op het NDSM-terrein, waar van 11.00 tot 23.00 uur 34 acts staan geprogrammeerd op Dockyard Festival. Het festival is trouwens niet helemaal buiten, want de vijf podia staan allemaal in grote tenten.

De line-up wordt gesierd door namen waar menig house- en technoliefhebber z'n vingers bij aflikt: o.a. Jonas Kopp, Oscar Mulero, Juan Sanchez, Surgeon, Monika Kruse en Jon Gaiser.

Het festival is de hele dag live te volgen via a-d-e.nl/live.

22 oktober 2016, 10:07

Bezoekers klagen over 'korte' set Noisia

'Begon net een beetje warm te worden, gaan de lichten aan.' Bezoekers van een optreden van Noisia in de Melkweg beklagen zich op Facebook over de lengte van de show.

Op de evenementenpagina van de show stond aangegeven dat Noisia van 19.30 tot 0.00 uur op het podium zou staan, maar tot verbazing van velen gingen de lichten om 22.00 uur al aan en was het voorbij. 'Als ik dit had geweten, was ik er om 19.00 uur al geweest,' schrijft een bezoeker.

Zelf communiceerde de Groningse groep via sociale media 23.00 uur als eindtijd.

Vergoeding
De Melkweg zegt het 'ontzettend vervelend' te vinden dat dankzij de tijden op het Facebookevenement gedacht werd dat het tot middernacht zou duren. Volgens de organisatie ging het om een concert en ging het optreden daarom al vroeg van start.

Sommige klagende bezoekers vinden de excuses niet genoeg en zeggen een vergoeding te willen zien, omdat zij niet hebben gekregen wat beloofd is.

Noisia schrijft op Twitter dat zij van de Melkweg uiterlijk tot 22.15 uur door mochten gaan, omdat om 23.00 uur de zaal open moest zijn voor de volgende act, Dave Clarke. De groep zegt niet te weten van de foutief gecommuniceerde tijden.

22 oktober 2016, 9:29

De beste ADE-feesten van zaterdag

Al bijgekomen van vrijdagnacht? Amsterdamse dancegrootheden en andere nachtvlinders geven weer een aantal tips om komende avond en nacht heen te gaan.

22 oktober 2016, 7:08

Sunnery James & Ryan Marciano op AMF

De Mexicaans-Amerikaanse dj en producer Deorro kan vanwege ziekte zaterdagnacht niet draaien op het Amsterdam Music Festival, zo heeft de Ziggo Dome bekendgemaakt. Gelukkig is er wel een vervanger: Sunnery James & Ryan Marciano nemen zijn set tussen 2:30 en 3:30 uur over. (Redactie)

22 oktober 2016, 5:58

Martin Garrix nu nog voor volwassenen

De eerste soloshow voor Martin Garrix, sinds deze week de populairste dj ter wereld, in de Amsterdamse RAI zit erop. Zaterdag geeft hij het eerst in zijn carrière een show voor alle leeftijden, speciaal voor fans die te jong zijn om naar de clubs en festivals te gaan waar Garrix normaal draait. (Redactie)

Martin Garrix in de RAI. Beeld anp

22 oktober 2016, 2:00

Opstartproblemen bij NGHTDVSN

In het statische gebouw Het Sieraad aan de Postjesweg draaien internationale namen als Extrawelt en Max Cooper tijdens de eerste dag van NGHTDVSN.

Het niet-uitverkochte feest heeft wel wat opstartproblemen. Vooral bij de mainstage van het imponerende pand wil het gedurende de eerste uren van het feest niet op gang komen. Door de fletse lichten en langzame opbouw van de set van dj Kiasmos heeft de zaal soms wat weg van een wachtkamer. Bij vlagen van hardere technoplaten wordt er gedanst, maar voornamelijk zie je erg veel handen in de zakken. Pas vanaf zijn opvolger Stephan Bodzin komt het een beetje op gang.

Verrassend genoeg lijkt het echte feestje op momenten voornamelijk gevierd te worden in de kleinere zaaltjes van het gebouw, waar reggaeton en R&B gedraaid wordt. Ook lukt het de Zweedse band Gidge vanaf het kleine podium wel om het publiek mee te slepen met hun afwisseling van techno en sfeervolle electroplaten als I Fell in Love. (TK)

Beeld Tom Kieft

21 oktober 2016, 23:10

Dave Clarke begonnen aan eindeloze nacht

Dj Charlotte de Witte doet niet aan rustig inkomen. Tijdens Dave Clarke Presents in de Melkweg is ze de opener van de de avond in de grote zaal, maar draait voor middernacht de knoppen al vol open. De nog niet volle zaal stampt uitzinnig mee op de beat. De blauwe spotlichten liggen als een mysterieuze zweem over het publiek heen.

Het is het twaalfde jaar op rij dat technoveteraan David Clarke op ADE onder de titel Dave Clarke Presents samen met een rits aan dj's een avond volspeelt. Tijdens deze uitverkochte twaalfde editie heeft David Clarke een moedig programma voor de boeg. Niet alleen draait hij samen met elf andere dj's, waaronder Luke Slater, Tommy Four Seven en eerdergenoemde Charlotte de Witte de hele nacht beide zalen van de Melkweg aan flarden. Als het feest om 8 uur 's ochtends ten einde komt, begint David Clarke's tweede feest, Whip It, in de Oude Zaal van de Melkweg. Op dit elektrofeest verleggen hij en andere andere de dj's Brutuzz en Dez Williams tot 4 uur 's middags de grenzen van hun fysieke kunnen. (TK)

Beeld Tom Kieft

21 oktober 2016, 22:42

Tiësto viert jubileum in Ziggo Dome

Tiësto viert deze ADE-nacht de 500e aflevering van zijn radioshow Clublife in een uitverkochte Ziggo Dome. De inmiddels 47-jarige Tijs Verwest, zoals Tiësto eigenlijk heet, zal zijn fans trakteren op een 6 uur durende liveset.

21 oktober 2016, 22:13

Tunnelrave blijft uit bij Maceo Plex

Het was een haast magisch gezicht hoe de felle witte lampen van de stroboscopen vrijdagavond de donkere passage onder het Rijksmuseum al flikkerend deden oplichten. Waar normaal fietsers van of naar het Museumplein rijden, stonden vanavond 2000 mensen onder de bogen dicht op elkaar gepakt te dansen op de platen van de populaire Amerikaanse dj Maceo Plex, alsof het een club was in plaats van de onderdoorgang van het Rijksmuseum.

Voor een paar uur was de passage zo de coolste club van Amsterdam. De 2000 aanwezigen behoren tot de happy few met een kaartje voor misschien wel het meest gehypte feest van Amsterdam Dance Event (ADE), dat met 450 feesten in vijf dagen het grootste clubfestival ter wereld is.

Tickettombola
Het feest in de passage op de derde ADE-dag was gratis, mits je je van tevoren had aangemeld voor de tickettombola. Maceo Plex bleek nogal wat fans te hebben: 60.000 mensen schreven zich in voor zo'n ticket, terwijl er voor 2000 mensen plek was.

Er heerste dan ook een juichende 'we-zijn-erbij'-sfeer onder het publiek. Buiten aan het hek bij de ingang probeerden enkele minder gelukkige fans nog een kaartje te bemachtigen. Desnoods tegen betaling van 30 euro.

De tunnel bleek een meer dan prima locatie voor een dancefeest, maar een echte tunnelrave wilde het niet worden. De sfeer in het publiek had meer weg van een uitgelopen vrijdagmiddagborrel dan van een enthousiast dancefeest.

Platenkeuze
Dat lag misschien ook aan de platenkeuze van Maceo Plex, die wat onsamenhangend en van-de-hak-op-de-tak draaide waardoor de danslust voor de dj-booth niet heel erg werd aangewakkerd. Naar verluidt had Maceo Plex, die vanochtend nog tot 7 uur op zijn eigen DGTL-feest in de Scheepsbouwloods draaide, zich voor zijn dj-set van drie uur laten inspireren door opnames van diverse klassiekemuziekinstrumenten uit de collectie van het Rijksmuseum. Maar daar was weinig zelfs met de grootste fantasie in de platenkeuze niets van te horen. (SK)

21 oktober 2016, 18:43

Live: Maceo Plex draait onder het Rijks

Had je graag in de fietstunnel onder het Rijksmuseum naar de set van Maceo Plex willen luisteren maar heb je geen kaartje weten te bemachtingen? Geen nood, onze livestream op Facebook bracht jou vanaf de bank thuis eventjes naar de passage onder het Rijksmuseum.

Wil je meer zien? Ga dan naar Audio Obscura waar je van 21.00 uur tot 21.30 uur de officiële livestream van KPN kan volgen.

21 oktober 2016, 18:36

Maceo Plex trapt af in fietstunnel

De Amerikaanse dj Maceo Plex staat aan het begin van zijn drie uur durende set onder de Rijkmuseum-passage.

21 oktober 2016, 18:18

Dj Fango warmt fietstunnel op

Als Maceo Plex straks om 20.00 uur zijn opwachting maakt onder het Rijksmuseum, heeft dj Fango het publiek dat zich in de fietstunnel onder het museum heeft verzameld vast lekker gemaakt.

21 oktober 2016, 18:08

Armin van Buuren interpreteert Van Gogh

Interessante weetjes over de kunstwerken van Vincent van Gogh hoeven bezoekers van het Van Gogh Museum niet te verwachten van Armin van Buuren. De dj geeft in zijn eigen rondleiding door het Amsterdamse museum vooral zijn eigen kijk op de schilderijen.

"Ik vertel niet alle kunsthistorische feiten correct volgens het boekje, maar mijn interpretatie en bij mijn muziek", vertelde Van Buuren in RTL Boulevard.

Kunstwerken
De dj koos elf kunstwerken van Van Gogh en koppelde daar nummers van zijn nieuwe album aan. "Ik heb een eigen multimediatoer gemaakt, waarin ik in eigen woorden vertel wat ik zie. Daar heb ik een track van mijn nieuwe album bij gekozen en ik leg uit wat de link is."

Vrijdag konden de eerste bezoekers aan de hand van Armin door het museum. "Als je je wereld wil verrijken en wat meer te weten wil komen over Van Gogh, dan is dit een leuk begin," vindt de dj.

Beeld anp

21 oktober 2016, 17:14

Live: Boiler Roomdebuut Joris Voorn

Boiler Room, het Londense platform dat live dancemuziek en –optredens streamt, toont momenteel live een gig van Joris Voorn bij Pllek in Noord.

Later vrijdagavond maakt Voorn zijn opwachting in de Gashouder op het Westergasterrein tijdens een speciale editie van Awakenings. Vannacht staat de 39-jarige dj en technoproducer uit Moergestel centraal. (Redactie)

21 oktober 2016, 15:40

Technodino Hawtin toont eigen mixtafel

De Engelse technoveteraan Richie Hawtin presenteert zijn eigen nieuwe mixtafel de PLAYdifferently Model 1 tijdens ADE Playground in het Compagnietheater.

Hawtin wordt gezien als een van de grootste vernieuwers in de techno en is altijd op zoek naar de nieuwste technologische ontwikkelingen. Tijdens de presentatie demonstreert Hawtin ook zijn indrukwekkende mixtechnieken. (TK)

Beeld Tom Kieft

21 oktober 2016, 14:40

Basement Raves in kelder San Francisco

Dj Jp Enfant draait voor honderd gelukkige ravers in de kelder van club San Francisco aan de Zeedijk tijdens Basement Tapes van platenlabel en winkel Mary Go Wild.

Donderdag, vrijdag en zaterdag wordt van 14.00 uur tot 20.00 uur in de kelder geraved. Entree tot de kelder is gratis, maar de ruimte is beperkt. Er mogen 100 mensen tegelijk naar binnen. Verwacht een lange rij en lang wachten, want het is één-erin-één-eruit.

Krappe kelder
Dat is het wel waard: er is vrijwel geen plek waar de donkere toon van technomuziek zo goed tot zijn recht komt als in deze duistere krappe kelder. En dan nog iets: bier en Jägermeister is gratis zolang de eindeloze voorraad strekt.

De volgende dj wordt een uur van te voren bekendgemaakt. Maar een kleine primeur: in de loop van de dag zal Joel Mull ook nog draaien.

Basement Rave veteranen zal opvallen dat het feest is verplaatst. De afgelopen twee jaar waren de Basement Raves in de kelder van de winkel van Mary Go Wild. Om veiligheidsredenen heeft de gemeente de winkeleigenaren ontboden dat dit jaar weer te doen.

Unicum
Daarom is de rave dit jaar een deur verderop in de de kelder van nachtclub San Francisco. Dat is een unicum op zich: de kelder is al sinds mensenheugenis ongebruikt.

Kluun en Parooljournalist Hans van der Beek noemden het ongebruik van de kelder in hun boek Aan de Amsterdamse nachten zelfs nog 'een klap voor nachtbrakend Amsterdam'. Zij en nachtbrakend Amsterdam met hen kunnen dus verheugd zijn dat de kelder deze ADE eindelijk wordt gebruikt.

Lees ook: Mary Go Wild: Van boek naar uitgeverij naar dancewinkel

Een rij voor San Francisco Beeld Tom Kieft

21 oktober 2016, 12:46

Maceo Plex en Modeselektor vielen tegen

Op vrijdagavond draait Maceo Plex in de fietstunnel van het Rijksmuseum, maar donderdagnacht stond hij tot het ochtendgloren op zijn eigen avond in de Scheepsbouwloods van het event DGTL X Mosaic by Maceo.

Een potentieel hoogtepunt op de avond was de sessie van Maceo Plex met Modeselektor. Het Duitse duo was pas een aantal weken geleden aan het programma van de uitverkochte DGTL-avond toegevoegd. Daarna werd bekend dat ze met Maceo Plex samen het laatste uur van het event zouden vullen. Het debuut maakte nieuwsgierig, want het trio zou wel eens voor vuurwerk achter de draaitafels kunnen zorgen.

Geen knaluur
Maar de droomcombinatie viel een beetje tegen. Het was tammer dan verwacht, met te veel kabbelmomenten. Er was af en toe een energieke opleving, zodat men zich in de koude Scheepsbouwloods warm kon dansen, maar een knaluur om de Maceoshow af te sluiten, dát zat er niet in.

Het optreden van Maceo Plex in de fietstunnel op vrijdagavond wordt naar verwachting het meest populaire feest van Amsterdam Dance Event: ruim 60.000 liefhebbers hebben zich aangemeld. Tweeduizend gelukkigen mogen straks luisteren naar de vier uur durende set die Plex heeft gemaakt.

Maceo heeft zich daarbij laten inspireren door opnames van diverse klassiekemuziekinstrumenten uit de collectie van het Rijksmuseum.
In dit blog wordt van het optreden in de fietstunnel (19.00) live verslag gedaan.

Kijk voor een fotoserie van DGTL X Mosaic by Maceo hier. (SK)

Maceo Plex op rechts, met Modeselektor achter de draaitafels op donderdag. Beeld DGTL

21 oktober 2016, 10:50

ADE Soundlab: lekker pielen met techniek

In ADE Sound Lab in het Compagnietheater kunnen liefhebbers van dancemuziek lekker klooien met de nieuwste apparatuur.
Het is één grote elektronische speeltuin. Fabrikanten van elektronische instrumenten, de firma Roland voorop, laten deelnemers van het conferentiedeel van ADE kennismaken met hun nieuwste producten.

Lees hier het volledige verslag van ADE Soundlab: Lekker klooien in de elektronische speeltuin. [+]

21 oktober 2016, 8:57

Hardwell geniet van 'fantastische ADE'

Hardwell geniet met volle teugen van ADE: "Er hangt een supertoffe energie", zegt de dj.

De dj draaide donderdagavond in een uitverkochte Heineken Music Hall en mag zaterdag het Amsterdam Music Festival afsluiten. "Een paar leuke feestjes."

Hardwell kreeg woensdagavond te horen dat hij dit jaar op de derde plek van de DJ Mag Top 100 staat. Martin Garrix voert de lijst aan.
"Ik ben superblij met m'n positie, ik mag me nog steeds top drie noemen. En het is Martijn meer dan gegund. Als iemand het zou moeten worden, is hij het wel. Ik ben helemaal blij voor hem." (ANP)

Hardwell draait gewoon op "een paar feestjes". Beeld anp

21 oktober 2016, 8:36

Schuim @ ADE

"Een klein stukje karton heet mij warm welkom. Vanaf nu ben ik part of a social experiment, we exploren de toekomst van de clubcultuur.

Eigenlijk zoek ik gewoon de garderobe."

Jawel! Ook Schuim was te vinden op ADE, bij Red Bull At Night Playrooms.

Beeld Schuim

21 oktober 2016, 8:34

Diversiteit

ADE heeft zich aangesloten bij een groep Amsterdamse organisaties die diversiteit prediken met -onder meer- de campagne #020diversity.

21 oktober 2016, 7:53

Sander van Doorn:

Met zijn show in de Melkweg beleefde Sander van Doorn donderdagnacht zijn hoogtepunt van ADE. De dj liet voor het eerst tracks horen van zijn aankomende album dat in het voorjaar uitkomt. ''Ik ben net twee weken geleden verhuisd naar Amsterdam. Dus voor mij is het een feestje in mijn eigen stad geworden'', vertelt Sander donderdag.

"Het is een mooi samenkomen van alle collega's. We gaan naar elkaars feesten en borrels toe en daar ontstaan de beste ideeën en samenwerkingen. Daar is ADE echt goed voor. ADE is de bakermat van dance geworden.

ADE is denk ik vooral goed voor startende producers, die kunnen heel veel demo's uitwisselen." Sander werkt dit jaar hard aan zijn nieuwe album, wat de opvolger wordt van Eleve11 uit 2011. De dj gaat ook samenwerkingen aan. ''Een daarvan is met Oliver Heldens. Die was net voor ADE klaar." (Redactie)

Oliver Heldens was in de Melkweg gastartiest bij Sanders optreden (zie video).

21 oktober 2016, 1:22

Strakke avond in de Undercurrent

Onder de rook van de NSDM-werf leveren dj's Prosumer, Ben UFO en Hunee (foto) op ZeeZout een strakke avond in de Undercurrent. Het is het vierde jaar op rij dat het festival ADE aandoet, en de populariteit is onmiskenbaar: alle drie dagen - van donderdag tot en met zaterdag - zijn uitverkocht.

Het festival rust echter niet op zijn lauweren door het succes van voorgaande jaren. Ook op de line-up is niet gekort. Vanaf 3.00 draaien Hunee, afkomstig uit Berlijn en sinds zijn verhuizing naar Amsterdam in 2014 onmisbaar in de Nederlandse festivalscene, en Ben UFO 'de muzieknerd' rug-aan-rug de eerste avond van ZeeZout tot 8 uur 's ochtends dicht. (TK)

Beeld Het Parool

20 oktober 2016, 23:22

Laatste keer Rauw

Terwijl Stijn Sadée het feest Rauw in Noorderlicht opent, herinnert dj-legende Joost van Bellen het handjevol aanwezigen er nogmaals aan dat ze getuige zijn van de laatste keer Rauw tijdens ADE. Deze zomer heeft Van Bellen aangekondigd dat ze het 'hoogbejaarde feest Rauw uit zijn lijden moeten verlossen'.

Hij richtte het feest veertien jaar geleden samen met nachtburgemeester Mirik Milan op. In die periode vulde het feest met regelmaat clubs als de Club 11 en Trouw. Zoals de naam al doet vermoeden moet het feest vooral niet te strak moet zijn: vunzig en experimenteel is waar Rauw voor staat.

Hoogbejaard of niet, op ADE weet het feest alsnog een volle zaal aan jong en sexy publiek te trekken. Met een stapel caleidoscopische beelden in de rug draaien Van Bellen, Alex Metric en Aeroplane de avond met een dwarsdoorsnede van wereldmuziekhouse, funk en techno aan elkaar. De laatste editie van Rauw zal op 10 december in Paradiso plaatsvinden. (TK)

Beeld Het Parool

20 oktober 2016, 20:54

Conventioneel Suuns in topvorm

Het is lekker verdwalen in elektronische noise tijdens optredens van bands als Suuns (foto), RÜFUS en Blanck Mass vanavond. Hun shows zijn onderdeel van een fijne programma-aanvulling tijdens ADE16: ADE Live, waar je in twee nachten spannende nieuwe elektronische live-acts kan ontdekken in de Paradiso, Melkweg en Sugarfactory.

Livemuziek neemt een steeds prominentere plek in binnen de dancescene, en daarom vonden de initiatiefnemers het tijd voor een serieuze presentatieplek voor live artiesten binnen ADE.

En verdwalen was eenvoudig tijdens het sterke optreden van Suuns vanavond in de Sugarfactory. Het Canadese viertal is misschien wel de meest conventionele band tijdens ADE Live omdat ze zwaar aangezette elektronica samen met drums en gitaren en de bezwerende zang van Ben Shemie combineren tot een trippende show. Zo een om met je ogen dicht van te genieten, en dat was makkelijk want Suuns verkeerde in bloedvorm. (SK)

Beeld Sasja Kooistra

20 oktober 2016, 20:17

Bijzondere opera op de NDSM-werf

De Nationale Opera en dj/percussionist Sjamsoedin voeren tijdens ADE de eigentijdse opera Before Present van Anat Spiegel op de NDSM-werf op.

De post-industriele haven in Noord is niet de eerste plek waar je een operaconcert zou verwachten. Een dancefestival misschien evenmin. Maar de samenwerking tussen de percussionist en het opera trio, Lucie Chartin, Ingeborg Bröchelor en Kevin Walton laat zien dat op het festival ook plaats is voor opera.

De houten banken en zitzakken waarop het publiek in de tent aan café Noorderlicht moet zitten verraden direct dat de collaboratie niet op het gebruikelijke operapubliek mikt. Met succes: beide voorstellingen, vandaag en gister, waren stijf uitverkocht, en onder het gehele publiek was slechts een enkele grijze haar te ontdekken.

Ook het thema van de opera sluit aan bij de moderne inslag van de voorstelling. Het vertelt een postapocalyptisch verhaal, waarbij thema's als racisme, exclusiviteit en vergankelijkheid aan de orde komen. De elektronische muziek en minimalistische, bijna tribale percussiepartijen zijn begeleidend en domineren slechts een enkele keer in de vorm van een door synthesizer begeleide percussiesolo. (TK)

Beeld Tom Kieft

20 oktober 2016, 19:36

Campagne waarschuwt voor linke xtc

De GGD Amsterdam en Jellinek hebben naar aanleiding van de vondst van een xtc-pil met PMMA direct een campagne gestart om ADE-publiek voor te lichten over de gevaren van de drug. De pil met aan weerszijde het supermanlogo, is te zien op posters en flyers die beide instanties door de stad verspreiden.

Mensen die een pil in hun bezit hebben die op het tablet op de poster lijkt worden verzocht hun drugs in te leveren bij de Jellinek voor nadere analyse. (Redactie)

Beeld Jellinek / GGD Amsterdam

20 oktober 2016, 16:36

Xtc-pil met hoge dosis PMMA gevonden

Het Trimbos-instituut heeft een xtc-pil aangetroffen met een zeer hoge dosering van de gevaarlijke stof PMMA. Dat bevestigt een woordvoerster van de organisatie na berichtgeving van RTL Nieuws. Waar de pil precies gevonden werd wil ze desgevraagd niet zeggen, maar omdat er gedurende het Amsterdam Dance Event een grotere omloop van harddrugs actief is dan normaal, waarschuwt het instituut mensen nu vast. Vrijdag denkt het Trimbos meer informatie over de herkomst van de drug te hebben.

PMMA lijkt qua werking op de werkzame stof in xtc MDMA. De stof kan echter leiden tot oververhitting, hart-, lever- en nierfalen. Die effecten worden pas later gevoeld, waardoor het risico bestaat dat gebruikers meer pillen slikken. (Redactie)

20 oktober 2016, 15:12

Voetbal in De School voor het goede doel

Acht delegaties van muziekorganisaties als Rush Hour, De School en Dekmantel speelden op donderdagochtend een oudhollands zaalvoetbaltoernooi in Het Gymlokaal van de De School. De gemengde teams streden vanaf 10.00 om de beker. Eerst in twee poules, daarna in de halve finale en finale.

De frisse jongens en meisjes hadden de ADE-feesten van gisteren ogenschijnlijk gelaten voor wat ze waren, want tot aan de finale werd fanatiek gespeeld. Die finale eindigde in een 5-5 gelijkspel en moest met penalty’s worden beslecht. Het team van Dekmantel won uiteindelijk het toernooi.

De ochtend was niet alleen maar lollig: in samenwerking met journalistiek platform Residentadvisor had het toernooi als doel via donaties geld in te zamelen voor de vluchtelingenhulporganisatie Help Refugees, een organisatie die lokaal vrijwilligers inzet om vluchtelingen te helpen op de kusten van de Middellandse Zee. (TK)

Het team van Dekmantel ging ervandoor met de beker, én de eer. Beeld Aaron Coultate

20 oktober 2016, 14:55

ADE-gangers kunnen 24/7 eten bestellen

Wie dit weekend midden in de nacht brak op de bank eindigt en de maag voelt rommelen hoeft niet meer de deur uit. ADE-gangers hoeven geen tergende wandelingen richting nachtwinkel, supermarkt of dönershop te maken. UberEATS zorgt er namelijk voor dat Amsterdammers dit weekend vierentwintig uur per dag eten kunnen bestellen. Dat betekent dat je ’s nachts niet huilend in elkaar hoeft te zakken, of met een lege buik je bed in moet duiken.

Vier Amsterdamse restaurants hebben zich vooralsnog aangesloten bij de doorlopende bestelservice van UberEATS: Cannibale Royale, Donnies, Lite/Dark en Burgers & Taco's. Voedsel dat zich in lichtelijk beschonken toestand vrolijk naar binnen laat werken, kortom.

De actie loopt van vrijdag 21 oktober (11.00) tot en met zondag 23 oktober (23.00). (Redactie)

Onder andere Cannibale Royale houdt dit weekend de keuken 24/7 open. Beeld UberEATS

20 oktober 2016, 14:36

Expo: de leegte na een festival

Hoe ziet een festivalterrein eruit zonder festival, vroeg fotograaf en festivalganger Cleo Campert (53) zich af. Ze fotografeerde twintig recreatiegebieden tijdens en na het feest.

Speciaal voor ADE zijn haar foto's in de expo Festivalland tot en met zondag 23 oktober gratis te zien in de Melkweg.
Lees hier het interview met Cleo: De leegte die achterblijft na een festival: 'Het was zó prachtig!' [+]

Het Gaasperpark ná Open Air. Beeld Cleo Campert, www.festival-land.nl

20 oktober 2016, 11:40

Lekker pielen voor nerds

Bij het ADE Sound Lab in het Compagnietheater gaat het alleen maar over geluid. Hier wordt de nieuwste apparatuur getest en zijn er verschillende workshops.

20 oktober 2016, 11:20

ADE-portret Martin Garrix

Vaak is hij niet in Nederland, maar als Martin Garrix eens een keer thuis is, doet hij gewoon zijn boodschappen bij de Albert Heijn op het Gelderlandplein. Samen met zijn mattie Justin Bieber, dat wel.

Vier jaar geleden heette hij nog gewoon Martijn Garritsen en kende niemand hem. Nu is hij als Martin Garrix een wereldster.

Lees hier het volledige ADE-portret: Martin Garrix (20): de populairste dj, en zo lekker gewoon gebleven [+]

Martin Garrix in de Heineken Music Hall, woensdagavond. Beeld Ferdy Damman/ANP

20 oktober 2016, 10:05

Audiovisuele kunst, ook dat is ADE

Dat ADE meer is dan alleen muziekevents, laat het Rembrandthuis dit jaar zien met een audiovisuele installatie in de binnentuin.

Vorig jaar nam het museum al deel aan ADE tijdens de urenlange live sessie van Jeff Mills. De gerenommeerde Amerikaanse techno dj en producer liet zich door het atelier van Rembrandt inspireren tot het maken van enkele tracks. Dit jaar namen videokunstenaar Heleen Blanken en techno dj en producer Peter Van Hoesen het stokje over met een gezamenlijk werk, geïnspireerd op het werk van Gouden Eeuwkunstenaar Hercules Segers.

De Amsterdamse Blanken maakte de afgelopen jaren vooral furore als videokunstenaar. Haar werk is in clubs als Trouw en op festivals als Dekmantel te zien geweest. Ook maakte ze videoclips voor onder anderen Jeff Mills, Ben Klock, Rødhåd en Voices from the Lake.

Voor dit project werkte Blanken voor het eerst in lange tijd aan de fysieke kunstinstallatie Terrene. Thema: geologische vormen en aardatmosfeer. In de binnenplaats van het Rembrandthuis wiegt een enorm rotsblok zachtjes heen en weer. Eromheen hangen twee koperen objecten, die af en toe zon weerkaatsen. Op de grond ligt nog meer koper en goud in de modder en in een andere hoek is nog een wit rotsblok te zien. Een vernevelaar zorgt voor een mistig effect.

Drie composities van de Belgische producer Peter Van Hoesen, te horen via een koptelefoon, begeleiden de installatie. Het zijn Soundscape-achtige stukken, heel anders dan de stamptechno die je van Van Hoesen kent. De ene compositie is rustig en lucide, de ander weer donker en dreigend. Ze geven elk de installatie net een andere ervaring mee. (SK)

Tot en met 23 oktober in het Rembrandthuis.

20 oktober 2016, 9:26

Joris Voorn maakt Boiler Roomdebuut

Boiler Room, het Londense platform dat live dancemuziek en –optredens streamt, was vorig jaar niet bij ADE, maar dit jaar wordt er hoog ingezet met onder andere een gig van Joris Voorn op vrijdag 21 oktober bij Pllek in Noord. Het is voor Voorn zijn grote Boiler Roomdebuut.
Geen kaartje kunnen krijgen? Kijk dan vrijdag vanaf de bank naar de livestream.

Boiler Room
Vrijdag 21 oktober (18.30)
Pllek

Joris Voorn (en tien andere nachtvlinders) gaf ons eerder al zijn top 3 ADE-tips. Bekijk ze hier.

20 oktober 2016, 6:20

Visuele eerste avond van Awakenings

De eerste van vijf avonden Awakenings zit erop. Len Faki zorgde met zijn Figure Night voor de aftrap.

Traditiegetrouw trekt Awakenings veel bezoekers uit het buitenland, zo ook deze nacht. Als koeien die weer de wei in mogen, vulden de drieduizend bezoekers al vroeg op de avond de Gashouder, nog steeds dé technotempel van Amsterdam.

Voor deze avond nodigde Len Faki onder anderen Cleric, Jeroen Search en Blawan uit, om zelf vanaf 05.00 uur achter de decks te kruipen en met een striemende set te laten horen wie de baas is.

Liefhebbers van visuele shows kwamen weinig tekort. De Gashouder was tot in de nok behangen met schermen, lampen en lasers. Ook het traditionele vuurwerk ontbrak niet.

De komende dagen staan nog feesten gehost door Adam Beyer, Joris Voorn en Joseph Capriati op het programma. (JW)

Len Faki nodigde onder anderen Cleric, Jeroen Search en Blawan uit. Beeld Josien Wolthuizen

20 oktober 2016, 5:27

Enthousiaste avond in de Marktkantine

Technogrootheid Pan-Pot is de grote naam van de eerste avond van ADE in de Marktkantine. Zelf sluit hij de avond niet af, hij laat dj Amelie Lens het echte werk doen. Zij speelt, ondanks de nieuwe lichtbakken die de club speciaal voor ADE heeft aangeschaft, tot het eind voor een donkere, maar enthousiaste zaal. (TK)

Beeld Tom Kieft

20 oktober 2016, 3:19

Four Tet en Floating Points in De School

De School doet voor het eerst mee met ADE, en zet direct hoog in. De club trapt het festival af met een all-nighter van Four Tet en Floating Points, beide afkomstig uit Engeland. Volgens sommigen is het bijna uitverkochte feest nu al het hoogtepunt van deze editie van ADE.

De twee dj's draaien van elf tot zeker zeven uur 's ochtends en leggen om-en-om vinylplaten op de draaitafels. Ondanks de bekendheid van hun eigen nummers draait Four Tet de hele avond geen Four Tet en Floating Points geen Floating Points. In plaats daarvan draaien ze een mix van latin, funk en oude soul. (TK)

20 oktober 2016, 2:33

Club Claire geen donker technohol meer

Club Claire opende op deze eerste ADE-nacht voor het eerst de deuren. De nieuwe club aan het Rembrandtplein, op de locatie waar Studio 80 en Club Lek zaten, heeft een transformatie ondergaan van donker technohol naar een warme club met art deco-achtige vibe.

Met de Britse dj Gilles Peterson en consorten aan het roer werd de dansvloer al goed ingedanst door de vele nieuwsgierigen. (SK)

Club Claire Beeld Het Parool

20 oktober 2016, 1:13

Kris Kross zweept Club Air op

Club Air opent ADE met Spinnin' Records, het platenlabel van onder anderen Oliver Heldens en Sam Feldt. Maar ook zonder de aanwezigheid van deze twee namen trekt het houselabel de al krappe Club Air bomvol. Nog voor twaalven danst het publiek zich tijdens de set van de jonge dj's van Lucas/Steve in het zweet. En dan moeten het Amsterdamse trio Kris Kross en Gregor Salto nog komen.

Na Lucas/Steve neemt Kris Kross, bestaande uit twee dj's, de broers Jordy en Sander Huisman en MC Yuki Kempees het dan over. En die tillen het feest zoals verwacht tot nieuwe hoogte. Met de mouwen opgestroopt zweept Kempees de Club Air, dansende op de dj-booth, op, terwijl zijn crewleden achtereenvolgens hardstylenummers en rocksamples van Nirvana en de Red Hot Chili Peppers over housebeats draaien. Het voor ADE-begrippen jonge publiek smult ervan. Op de avond draaien verder nog Carta, Tujamo en Throttle. (TK)

19 oktober 2016, 22:11

Alex di Stefano warmt In Trance We Trust

In de Westerunie draait Alex di Stefano in de grote zaal (het Tranformatorhuis) het feest In Trance We Trust warm. De trance-dj laat tussen zijn synthesizermelodieën techno-invloeden horen, onder andere in een remix van het nummer Insomnia van de dancegroep Faithless.

Het publiek is enthousiast: mensen zitten op elkaars schouders en er zijn vlaggen met teksten als 'Trance family Latvia' en 'Up the Trance' meegenomen. Maar door de opening van de twee andere zalen in het gebouw voelt het niet uitverkochte feest nog leeg aan. De rij voor de deur belooft dat daar zo verandering in gaat komen. (TK)

Beeld Tom Kieft

19 oktober 2016, 22:05

Martin Garrix populairste dj ter wereld

Martin Garrix is uitgeroepen tot de beste dj van de wereld. De twintigjarige Nederlander voert de DJ MAG Top 100 aan, zo is woensdagavond bekendgemaakt op het Amsterdam Music Festival. Dat is een onderdeel van het Amsterdam Dance Event (ADE). Garrix stond vorig jaar nog op de derde plek van de lijst, die wordt samengesteld door het publiek.

Het Belgische duo Dimitri Vegas & Like Mike voerde de lijst vorig jaar aan. Dit jaar staan de Belgisch/Griekse broers op de tweede plek. Ze zijn de enige dj's in de top vijf die niet uit Nederland komen. Hardwell zakt een plek ten opzichte van vorig jaar en eindigde als derde. Armin van Buuren en Tiësto weten respectievelijk de vierde en vijfde plek vast te houden.

De DJ MAG Top 100 werd dit jaar voor de twintigste keer samengesteld. Meer dan een miljoen mensen brachten een stem uit. Voor de elfde keer voert een Nederlander de lijst aan. Tiësto stond in 2002, 2003 en 2004 op één, Armin van Buuren in 2007, 2008, 2009, 2010 en 2012 en Hardwell voerde de lijst in 2013 en 2014 aan.

Martin Garrix is sinds zijn vijftiende actief als producer. Hij tekende op zestienjarige leeftijd zijn eerste platencontract en brak in 2013 internationaal door met de hit Animals. (ANP)

Beeld epa

19 oktober 2016, 20:31

Openingsceremonie ADE op Museumplein

Polaris heet de officiële openingsceremonie van ADE op het Museumplein onder de luifel van het Stedelijk Museum woensdagavond. Het is een ronde hoge lichtinstallatie van flink formaat waarvan de felle lampen rondom bewegen in overeenstemming met de emotionele respons van twintig deelnemers, gemeten via hun hersengolven.

Deze audiovisuele ervaring slash wetenschappelijk experiment duurde een half uurtje met muziek van producer Fatima Yamaha (het alias van Bas Bron) die ook nog even zijn bekende nummer What's a girl to do liet horen.

Polaris is verder een project van Nick Verstand, Nikki Hock en Children of the Light. (SK)

Beeld anp

19 oktober 2016, 19:34

Openingsconcert ADE geslaagd

Het openingsconcert van ADE is een samenwerking tussen de Duitse producer Henrik Schwarz en het Metropole Orkest. Het is een indrukwekkende bezetting in de volgepakte Rabozaal, zo'n volledig orkest met vooraan Schwarz achter zijn laptop.

Hij zit ingeklemd tussen dirigent en de pauken, die niet alleen een prominente plek op het podium hebben maar ook als instrument in de composities. Soms is de link met het dancewerk van Schwarz misschien niet duidelijk, op andere momenten herken je wel weer iets van zijn hand.

In de stuwende opbouw van een compositie bijvoorbeeld. Of in de mooie melodieën van de strijkers. Een geslaagde samenwerking, deze ontmoeting tussen dance en klassiek, dat is het zeker. (SK)

Beeld Sasja Kooistra

19 oktober 2016, 19:10

Craig David presents TS5 in Paradiso

R&B-icoon Craig David draait woensdagavond als dj R&B en garage hits in een uitverkocht Paradiso. "Ik hoop dat alle meisjes hun platte schoenen aan hebben, want jullie gaan dansen," waarschuwt hij het publiek bij opkomst.

Gedanst wordt er als hij tot grote vreugde van het publiek zijn klassieker 'Walking Away' inzet. (TK)

Craig David presents TS5 in uitverkocht paradiso Beeld Tom Kieft

19 oktober 2016, 14:44

Grote belangstelling voor Maceo Plex

Ruim 60.000 mensen hadden zich ingeschreven voor het gratis feest van de Amerikaanse dj Maceo Plex in de fietspassage onder het Rijksmuseum. Helaas is er maar plek voor 2.000 mensen, dus het merendeel van de belangstellenden ontving woensdag een teleurstellend bericht.

Aanstaande vrijdag draait Plex vier uur lang op het Amsterdamse erepodium. Voor de liefhebber die er niet bij kan zijn, is het evenement live te volgen via Facebook, laat organisator Audio Obscura weten. (Redactie)

Maceo Plex. Beeld Youtube / Audio Obscura

19 oktober 2016, 14:26

Spinnin' en Headliner starten ID&T Music

Spinnin’ Records en Headliner Entertainment, het artiestenplatform van ID&T, gaan samenwerken. Onder de naam ID&T Music starten zij een label bij Spinnin' voor nieuw talent.

Dat hebben beide partijen bekendgemaakt tijdens ADE. "Door samen te scouten naar talent, worden het wereldwijde netwerk en de expertise van beide partijen, direct gekoppeld," zo laten ze weten. (Redactie)

19 oktober 2016, 12:28

Verslaggever Peter van Brummelen is in Felix Meritis, waar vandaag veel ADE-conferenties op het programma staan.

19 oktober 2016, 12:01

Dansen om beter te kunnen bewegen

Stichting Dance for Health organiseert een dansmiddag voor mensen die een bewegingsbeperking hebben. Vorig jaar werd dit evenement ook al georganiseerd voor mensen met Parkinson, reuma en MS. Onderzoek heeft uitgewezen dat dansen positief effect heeft op de lichamelijke gesteldheid van patiënten met bewegingsbeperkingen.

In de Van Dyck bar wordt vrijdag vanaf 12.00 uur een uurtje gedanst op de muziek van dj Jean. Iedereen is welkom bij het evenement. (Redactie)

19 oktober 2016, 11:11

Geen fiets op de pont bij NDSM-werf

Tijdens ADE mogen en er geen fietsen op de pont vanaf de NDSM-werf. De festivalgangers gaan na afloop in groten getale via een wachtrij tussen hekken door de pont op. Om de drukte te beperken kunnen fietsen niet worden toegelaten tussen 22.00 en 02.00 uur. Fietsers krijgen het advies om naar het Buiksloterwegveer te fietsen. Dat is 10 minuten om. (Redactie)

19 oktober 2016, 9:41

Interview met techno-dj Dave Clarke

Techno-dj Dave Clarke heeft een groot hart voor electro. Dit dancegenre, met een anarchistische punkvibe, komt uitgebreid aan bod tijdens de twee events die Clarke tijdens ADE, achter elkaar, host.

Lees hier: Techno-dj Dave Clarke houdt het vol op 'natuurlijke energie' [+]

18 oktober 2016, 13:13

Speciale ADE-tram rijdt door de stad

Tram 9 wordt vanavond omgetoverd tot een speciale ADE-tram met optredens van bekende dj's. Tussen 20.00 en 01.00 uur draaien W&W, Julian Jordan, Sunnery James & Ryan Marciano, Oliver Heldens, Sam Feldt en Lucas&Steve en KrisKross Amsterdam in de tram die rijdt tussen Diemen en Amsterdam CS. (Redactie)

18 oktober 2016, 13:03

Openingsceremonie ADE op Museumplein

De officiële openingsceremonie van het Amsterdam Dance Event is woensdagavond om 21.30 uur op het Museumplein. Polaris, zoals de ceremonie heet, is een audiovisuele show die is vormgegeven door Fatima Yamaha, Nick Verstand, Nikki Hock en Children of Light. De toegang is gratis.

Iets eerder op de avond begint het openingsconcert van Henrik Schwarz met het Metropole Orkest in de Melkweg. Kaarten daarvoor zijn helemaal uitverkocht.

14 oktober 2016, 19:07

Martin Garrix lanceert 7 nummers met ADE

Martin Garrix brengt de komende zeven dagen zeven nieuwe nummers. De eerste track lanceert hij zaterdag. Met de nieuwe nummers tijdens het Amsterdam Dance Event wil Garrix zijn fans bedanken voor hun steun gedurende het afgelopen jaar.

"De release van deze zeven tracks is mijn manier van dank voor de aanhoudende steun van mijn fans. Ik kan het niet genoeg benadrukken, dat ik dit alles aan hen te danken heb. Ik hoop dat jullie van iedere track kunnen genieten de komende zeven dagen", zegt de dj.

Garrix werkt bij de release van de zeven tracks samen met kunstenaars. Zij geven hun eigen interpretatie aan het werk op grote schilderijen. Garrix laat elke dag met een timelapse op YouTube zien hoe de schilderijen tot stand zijn gekomen.

Martin Garrix geeft volgende week tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE) twee shows in de RAI Amsterdam. Na zijn soloshow op vrijdag 21 oktober geeft de dj op zaterdag voor het eerst in zijn carrière een show voor alle leeftijden, speciaal voor fans die te jong zijn om naar de clubs en festivals te gaan waar Garrix normaal draait.

Martin Garrix. Beeld anp

14 oktober 2016, 15:49

Snel drugs testen op de Keizersgracht

Verslavingszorginstelling Jellinek opent tijdens ADE ook dit jaar weer een extra locatie waarop feestgangers hun pillen kunnen laten testen. Op woensdag tot en met vrijdag 5 uur 's middags tot 9 uur 's avonds en op zaterdag van 1 uur tot en met 5 uur 's middags, kunnen op de Keizersgracht 572 pillen langs gebracht worden.

Hoewel drugs ook tijdens ADE wat de gemeente betreft niet op een feest thuishoren op een dansfeest, richt men zich op het reduceren van de risico's die met drugsgebruik gepaard gaan. Daarom komt er voorlichting en wordt aandacht besteed aan de regels wat betreft drugsgebruik. Bij een heterdaadje moet een persoon z'n drugs, ongeacht de hoeveelheid inleveren en komt hij of zij het feest niet meer in.

Bij handelshoeveelheden, meer dan 5 pillen of meer dan een halve gram harddrugs, wordt een bezoeker aangehouden en beslist het OM over eventuele vervolging.

14 oktober 2016, 8:26

nieuwe single nicky romero & navarra

Nicky Romero geeft vrijdag samen met Navarra een nieuw nummer uit met de titel Crossroads.

Het DJ-duo Navarra bestaat uit Youp van der Steeg en Bauke Top. Beide jonge talenten zijn afkomstig van de Herman Brood Academie, de opleiding die eerder aan de wieg stond van de carrières van dj's als Martin Garrix en Julian Jordan.

Nicky Romero draait volgende week op Amsterdam Dance Event (ADE) op meerdere dagen, onder andere tijdens de afsluiter van ADE op 23 oktober in de Arena. Navarra draait zondag 21 oktober in Nova's Playhouse.

12 oktober 2016, 12:06

Awakenings live te volgen tijdens ADE

De vijf avonden Awakenings tijdens de komende editie van Amsterdam Dance Event zijn uitverkocht. Mensen die achter het net hebben gevist en toch de sfeer willen meekrijgen kunnen de techno-avonden alsnog volgen via de livestreams van BE-AT.TV en www.facebook.com/Awakenings.

12 oktober 2016, 10:54

Vijf dansroutes door de stad

Op het Amsterdam Dance Event (ADE), het grootste clubfestival ter wereld, treden vanaf 19 oktober in vijf dagen 2200 dj's op tijdens 450 feesten. Om te voorkomen dat de keuzestress toeslaat bij de feestgangers stelde Het Parool vijf routes samen, waarlangs je de billen uit je broek kan dansen.

Bekijk hier alle routes.

12 oktober 2016, 5:41

Parool op Instagram

Wil je niets missen van het Amsterdam Dance Event? Volg dan ons speciale ADE-account op Instagram. En houd natuurlijk dit blog in de gaten.

Beeld -

11 oktober 2016, 15:41

82 clubs gaan tot 8 uur 's ochtends door

Het Amsterdam Dance Event vindt komende week op 140 locaties in de stad plaats. Bij 82 daarvan is het helemaal bal, en kan er tot en met acht uur 's ochtends doorgefeest worden. Burgemeester Van der Laan heeft de uitgaansgelegenheden een ontheffing toegekend die ze gedurende het evenement, en alléén tijdens de nachten waarin ze in het officiële ADE-programma staan, mogen gebruiken.

De afgelopen twee jaar is een proef gehouden met de verruimde openingstijden tijdens ADE, waaruit bleek dat feesten tot acht uur 's ochtends niet tot noemenswaardig veel extra overlastmeldingen leidt. Door clubs langer open te laten sluiten ze niet allemaal tegelijkertijd en stromen bezoekers geleidelijk uit, zo zegt de burgemeester. Dit betekent overigens niet dat ieder feest op elk van de 82 locaties ook daadwerkelijk tot acht uur 's ochtends duurt, verzekert de gemeente.

Een volledig overzicht van horeca die het laat (of vroeg) mogen maken vind je hier.

11 oktober 2016, 13:12

Talkshow met Nederlandse top dj's

Wessel van Diepen presenteert dit jaar opnieuw de interactieve talkshow Speakers @ADE. Samen met het publiek ondervraagt hij onder andere de dj's Afrojack, Sunnery James & Ryan Marciano en W&W.

Iedereen kan de opnames bijwonen door zich aan te melden via info@mistersam.nl. De opnames vinden plaats tijdens ADE op donderdag 20 t/m zaterdag 22 oktober in de Desmet Studio’s.

11 oktober 2016, 12:56

Dj Maceo Plex geeft feest in fietstunnel

Tijdens Amsterdam Dance Event (ADE) krijgt Amerikaanse dj Maceo Plex voor één avond een Amsterdams erepodium: hij draait op vrijdag 21 oktober vier uur lang in de fietspassage onder het Rijksmuseum. En dat is gratis te bezoeken.

Vanwege de beperkte ruimte en de populariteit van Maceo Plex krijgt het feest een exclusief karakter. Kaartjes zijn niet te koop, maar fans van de dj kunnen zich vanaf dinsdag 11 oktober hier inschrijven voor een loting.

10 oktober 2016, 13:57

Spinnin' Records opent shop in Reestraat

Tijdens ADE, van woensdag 19 oktober tot met met zondag 23 oktober, opent Spinnin' Records een speciale pop-up store in de Reestraat.
In de winkel wordt merchendise verkocht, komen artiesten als Mike Williams en Gregor Salto langs en zal er af en toe een meet & greet zijn.

Spinnin' Records organiseert tijdens ADE ook de muzieknacht Spinnin' Sessions, waar artiesten van het label optreden. Zo staan onder anderen Kriss Kross Amsterdam, Lucas & Steve en Gregor Salto op het podium.

6 oktober 2016, 15:19

Martin Garrix geeft ADE-masterclass

Dj Martin Garrix zal de geheimen van zijn talent delen met nieuwe aanstormende talenten. Tijdens ADE geeft hij in samenwerking met de A'DAM Music School een masterclass 'produceren' aan vijftien deelnemers. De 20-jarige Garrix geeft de talenten een kijkje in zijn trukendoos. De deelnemers mogen hem ook het hemd van het lijf vragen.

De masterclass vindt op 19 oktober plaats in de A'DAM Toren. Jongeren tussen veertien en achttien jaar oud kunnen zich tot 12 oktober aanmelden. De deelnemers worden door Garrix zelf geselecteerd.

De 20-jarige Garrix geeft een kijkje in zijn trukendoos. Beeld anp

5 oktober 2016, 13:26

Proefdraaien in Shelter

Nachtclub Shelter opent tijdens ADE officieel de deuren, maar een week daarvoor kunnen dj's, werknemers en uitgaanspubliek al voorzichtig ruiken aan het dansen in de kelder van de A'DAM Toren. Op vrijdag 14 oktober houden de Amsterdamse dj's Tsepo en San Proper er een generale repetitie. Kaartjes voor de avond die om elf uur begint kosten vijf euro en zijn alleen aan de deur te koop.

5 oktober 2016, 9:59

ADE in het Bijbels Museum

Net als vorig jaar kan ook dit jaar in het Bijbels Museum gefeest worden tijdens ADE. Het thema dit jaar is de schepping en verwording van hemel en aarde. De zalen van het museum zijn het decor voor een silent disco van het collectief Electro Divina (DJ, VJ & Spoken Word) in samenwerking met componist Matteo Mijderwijk en dansgezelschap Misiconi.

Het Bijbels Museum is tijdens ADE op 20, 21 en 22 oktober geopend van 21.00 tot 22.30 uur. Kaartjes zijn aan de deur verkrijgbaar en kosten €15,-. Bezoekers met een ADE card krijgen 50% korting op de toegang.

29 september 2016, 14:31

Korte dance opera Before Present op NDSM

De Nationale Opera komt tijdens ADE met een, zoals ze het zelf noemen: 'spannend operaproject'. Onder de noemer Before Present wordt een hedendaagse opera met klassieke zang gecombineerd met elektronica.

DJ en producer Sjamsoedin (Nobody Beats the Drum) remixt muziek van componiste Anat Spiegel tot een korte dance opera. Regie is in handen van Sjaron Minailo.

Noorderlicht op de NDSM-werf dient als decor voor de korte opera op 19 en 20 oktober om 21.00 uur. Kaartjes zijn 15 euro.

Beeld Nationale Opera

22 september 2016, 13:23

75 Blasterjaxx-fans kunnen mee op tour

Tijdens ADE draait Nederlands EDM-duo Blasterjaxx niet op één grote locatie. In plaats daarvan gaan de twee jongens op donderdag 20 oktober met 75 fans op kroegentocht. Het is hun antwoord op de grote events die alsmaal groter worden.
En hou je vast: Deze 'pub brawl' zal "gevuld zijn met gratis drankjes".
De 75 tickets zijn nu verkrijgbaar.

De jongens van Blasterjaxx organiseren een 'pub brawl'. Beeld Ruud Baan

21 september 2016, 10:07

Armin van Buuren & Martin Solveig op ADE

Armin van Buuren en de Fransman Martin Solveig zijn toegevoegd aan de line-up van het Amsterdam Dance Event (ADE). Het grootste clubfestival voor dancemuziek maakte woensdag de laatste namen bekend.

Met de toevoeging van onder anderen Yellow Claw, Philp Glass en Oliver Heldens is de line-up compleet. ADE gaat dit jaar een recordeditie tegemoet. Voor de 21e editie verwacht de organisatie 375.000 bezoekers, meer dan ooit. Ook is het aantal locaties nog verder uitgebreid, naar 140. In totaal zijn 2200 artiesten van de partij en 450 sprekers.

Onder die sprekers zijn bekende namen als Nicky Romero en Joris Voorn. Ook Steve Bartels, ceo van platenlabel Def Jam en Matthew Ogle, de initiatiefnemer van Discover Weekly Spotify, komen naar Amsterdam.

Bron: ANP

Martin Solveig Beeld anp

14 september 2016, 7:18

DJ Jazzy Jeff in Sugarfactory

DJ Jazzy Jeff treedt vrijdag 21 oktober op in de Sugarfactory, hij is één van de bekendste dj’s ter wereld. DJ Jazzy Jeff won samen met the Fresh Prince (Will Smith) als eerste hiphop act ooit een Grammy. Ook Grammy genomineerde Kenny Dope en BBC coryfee Kayper treden deze nacht op.

MN2S Presents, vrijdag 21 oktober,23:30 tot 06:00 uur, Sugarfactory, entree vanaf €15,-

8 september 2016, 13:50

Club Claire maakt programmering bekend

Claire, de nieuwe club op de plek waar voorheen Studio80 zat, heeft de ADE-programmering bekendgemaakt. De club is nog niet open, maar heeft vier avonden ramvol gepland. Onder andere Gilles Peterson, Lola Ed en Detroit Swindle verzorgen de muziek.
Kijk voor de volledige planning hier. Voor een interview met de jongens achter Claire, klik hier [+].

1 september 2016, 15:39

Sunnery en Ryan zes uur in Escape

Sunnery James & Ryan Marciano staan tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE) wederom in Escape. Het dj-duo verzorgt op donderdag 20 oktober een set van zes uur, werd donderdag bekendgemaakt.
Sunnery en Ryan, die ook vorig jaar in Escape stonden tijdens ADE, delen het podium met een aantal speciale gastoptredens. Daarover worden later meer details bekendgemaakt. Een beperkt aantal tickets voor de show op 20 oktober is sinds donderdag te koop.
Niet alleen Sunnery James & Ryan Marciano maakten donderdag hun plannen voor ADE bekend. Ook Sander van Doorn kondigde shows aan. Hij staat op donderdag 20 oktober met een eigen show in de Melkweg. Op zaterdag 22 oktober neemt Sander deel aan ADE Next, een conferentie voor aanstormend dj-talent.
Ter voorbereiding op ADE geeft Sander op maandag 17 oktober een huisfeestje. Dat is live te volgen via Facebook. ADE vindt dit jaar plaats van 19 tot en met 23 oktober. Grote internationale dj's als David Guetta, Axwell ^ Ingrosso en Steve Aoki komen naar Amsterdam voor het dance event.

Sunnery en Ryan staan zes uur in de Escape tijdens ADE Beeld anp

1 september 2016, 12:25

Poolparty in Sloterparkbad tijdens ADE

Sam Feldt, de Nederlandse dj die vooral bekend is van zijn remix van Robin S' Show Me Love, organiseert tijdens ADE een zwembadfeest in het Sloterparkbad.

Donderdag 20 oktober is het sportbad de hele avond een tropisch zwemparadijs en dans je aan de rand én in het water op de beats van meerdere dj's.
Dansen in strakke zwemkleding is misschien niet voor iedereen een droom die uitkomt, maar Feldt ziet het helemaal zitten: "Het wordt een awesome avond die je echt niet wil missen".

Kijk hier voor meer info en tickets.

Trek je opblaasbare orka uit de kast en feest mee Beeld anp

25 augustus 2016, 13:00

Line-up AMF is bekend

De line-up van AMF in de Amsterdam Arena is bekend, onder meer Armin van Buuren, Axwell en Ingrosso, Sunnery James & Ryan Marciano en David Guetta gaan draaien. Op 22 en 23 oktober draaien 's werelds beroemdste dj's in de Ziggo Dome, Heineken Music Hal en in de Arena.

Volledige line-up:
Afrojack
Alesso
Armin van Buuren
Axwell ^ Ingrosso
Blasterjaxx
The Chainsmokers
Dash Berlin
David Guetta
Dillon Francis
Dimitri Vegas & Like Mike
Don Diablo
DVBBS
Hardwell
Nicky Romero
Showtek
Steve Aoki
Sunnery James & Ryan Marciano
W&W

25 augustus 2016, 8:19

Sprekers conferentie bekend

Tijdens het Amsterdam Dance Event is ook ieder jaar een conferentie over hiphop, bass en beats. In de Melkweg spreken op 21 oktober onder meer hiphop-pionier Kurtis Blow, dj Jazzy Jeff, producer Scott Storch en manager Anthony Saleh. Alle vier hebben een indrukwekkende carrière in de muziek.

Ook zijn er tijdens het evenement netwerksessies, panels, demo pitches en q&a's met de aanwezige artiesten. Het hele programma is op de website van ADE te vinden.

25 augustus 2016, 6:22

Vijf dagen lang feest in de Westerunie

De Westerunie staat 19 tot en met 23 oktober helemaal in het teken van het Amsterdam Dance Event, alle avonden kun je in zowel in de Westerunie als de Westerliefde én het Transformatorhuis terecht. Daarnaast kunnen de feestgangers op het Westergasterras een hapje en een drankje halen en vast een beetje warm dansen, want ook daar staan dj's plaatjes te draaien.

Woensdag 19 oktober: In Trance We Trust met Menno de Jong, Grotesque, Mental Asylum e.a.
Donderdag 20 oktober: Pleinvrees ADE w/ andhim’s Superfriends & Hungry Music. Met andhim, Worakls, Dominik Eulberg, Gabriel Ananda, N'to e.a.
Vrijdag 21 oktober: Berlin ADE special w/ Katermukke & Sisyphos. Met Dirty Doering, Oliver Koletzki, Niconé & Sacha Breamer, Jan Blomqvist e.a.
Zaterdag 22 oktober: Pleinvrees ADE W/ Suol & Fritz Kalkbrenner. Met o.a. Larse, Chopstick & Johnjon, Joris Delacroix [live], Alle Farben e.a.
Zondag 23 oktober: Elrow presents ADE After Hour Madness met Bastian Bux, Denney, Benny Rodrigues, George Privatti e.a.

23 augustus 2016, 13:00

Strafwerk organiseert twee avonden

Tijdens Amsterdam Dance Event organiseert Strafwerk twee feesten in de Kromhouthal. Op 21 oktober draaien onder meer De Sluwe Vos, Finnebassen en Paul Woolford. Een dag later komen dj's van de labels Knee Deep in Sound, PIV Records én Hot Since 82 de plaatjes draaien.

Kaarten zijn te koop via de website van Strafwerk.

22 augustus 2016, 12:49

Kris Kross fietst van feest naar feest

Op zaterdag 22 oktober draaien de dj's op drie feesten op drie verschillende locaties. Per fiets zullen ze zich gaan verplaatsen tussen de feestjes: “Kris Kross door Amsterdam”. De dj’s beginnen met een pre-party in de Bitterzoet, vervolgens draaien ze op de Supperclub Cruise en sluiten ze af in Club Up/ De Kring. De kaartverkoop voor “Kris Kross door Amsterdam” start op donderdag 25 augustus om 12.00 uur.

4 augustus 2016, 14:47

Zeezout maakt programmering bekend

Organisator Zeezout is voor het vierde jaar aanwezig tijdens ADE en heeft donderdag 4 augustus de programmering bekendgemaakt. Zeezout organiseert vier disco- en housenachten, in Undercurrent en nieuwe club Claire en schuift daarvoor gevestigde ADE-namen en nieuwkomers naar voren.

Onder andere Midland, Joy Orbison, Maurice Fulton en Marcellus Pittman draaien tijdens het muziekfestival in Amsterdam-Noord. Op de donderdag staat Ben UFO samen met Hunee vijf uur op het programma. Zaterdag zijn Bicep, Paranoid London en Call Super te horen.
Kijk hier voor het volledige programma van Zeezout.

1 augustus 2016, 11:04

Martin Garrix op ADE voor alle jongeren

Martin Garrix geeft tijdens het Amsterdam Dance Event twee shows in de RAI, waaronder eentje voor alle leeftijden.

Na zijn soloshow geeft de dj voor het eerst in zijn carrière een show speciaal voor fans die te jong zijn om naar de clubs en festivals te gaan waar Garrix normaal draait.

Zijn soloshow in Amsterdam staat gepland op vrijdag 21 oktober van 22.00 tot 5.00 uur. De alcoholvrije show voor alle leeftijden is zaterdag 22 oktober van 17.00 tot 22.00 uur.

Beeld anp

1 augustus 2016, 11:02

ADE breidt uit met festivalcamping

Tijdens het Amsterdam Dance Event kan dit jaar voor het eerst gekampeerd worden. Op het NDSM-terrein komt een camping voor ongeveer 400 festivalbezoekers.

Het is een oplossing voor feestgangers die bijvoorbeeld net naast een hotelkamer grijpen, zegt directeur Kim Tuin van stichting NDSM-werf.
Het idee van buiten slapen in de herfstmaanden zal velen afschrikken, maar volgens Tuin, bedenker van het kamp, moet het begrip 'kamperen' ruim genomen worden.

"We zetten joerts neer (Mongoolse traditionele tenten, red.) en houten huisjes. De bedoeling is dat er straks echt een dorpje op de werf staat. Zelf een tentje meenemen hoeft in ieder geval niet. Alles staat klaar."

Lees hier meer over de camping.

1 augustus 2016, 11:01

Eerste artiesten ADE Live bekend

Rüfüs uit Australië, de Canadese band Suuns en de Canadese elektronische songwriter Jessy Lanza behoren tot de artiesten die optreden tijdens de eerste editie van ADE Live. Ook elektronisch duo CUT_ uit Amsterdam is van de partij.

ADE Live is een initiatief van Amsterdam Dance Event, de Melkweg, Paradiso en Sugarfactory om de groei van elektronische liveacts binnen de dancescene te stimuleren. ADE Live biedt een podium voor jong, opkomend talent. De organisatie kondigde woensdag nog meer namen aan, waaronder Blanck Mass, Louis Mttrs, Pitto live, Zes en Salute.
De eerste editie van ADE live vindt plaats op donderdag 20 en vrijdag 21 oktober.

1 augustus 2016, 11:00

Tweede golf artiesten ADE bekend

De organisatie van ADE heeft een tweede lijst met tientallen artiesten bekendgemaakt. Onder andere de komst Fedde Le Grand, Benny Rodrigues en Crystal Castles worden met deze tweede lijst bevestigd.

Eerder was al duidelijk dat Martin Garrix, Nicky Romero, Hardwell, The Chainsmokers en Tiësto zullen optreden tijdens ADE.

1 augustus 2016, 10:56

David Guetta draait dit najaar voor het derde achtereenvolgende jaar op AMF. De Franse dj staat zaterdag 22 oktober in de Amsterdam ArenA, maakten organisatoren ALDA en ID&T bekend.

AMF, een onderdeel van het Amsterdam Dance Event (ADE), duurt dit jaar vijf dagen. Nicky Romero draait op zondagavond. Sunnery James & Ryan Marciano zijn op zaterdagavond te vinden op het vijfdaagse dancefestival rondom de ArenA Boulevard in Amsterdam.

Onder anderen Hardwell en Axwell ^ Ingrosso draaien tijdens AMF in de Heineken Music Hall. Tiësto draait vrijdagavond 21 oktober zes uur lang in de Ziggo Dome.


Beeld anp
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden