Aangeboden doorInfinity College

Wat is dit?

'Aangeboden door ...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciele afdeling van DPG Media. De journalisten van Het Parool zijn hier niet bij betrokken.

Leerling doet drie VWO-klassen in één en haalt diploma voor alle examenprofielen

De negentienjarige Merel Moerkerken uit Barendrecht heeft op het Infinity College in Rotterdam de klassen vier, vijf en zes VWO in één schooljaar afgerond. Met deze bijzondere en unieke prestatie behaalde zij binnen twee jaar een diploma voor alle mogelijke vakkenpakketten binnen het voorbereidend wetenschappelijk onderwijs. 

Merel MoerkerkenBeeld Infinity College

Drie jaar in één

Merel behaalde vorig schooljaar al een diploma voor het VWO-examenprofiel economie en maatschappij. Maar voor een technische vervolgstudie wilde ze haar kennis uitbreiden. Om ook een diploma voor de exacte vakken te bemachtigen, haalde zij alle leerstof van drie schooljaren in één jaar in. Een aantal scholen heeft de ambitie van Merel afgeraden, maar het Infinity College ging de uitdaging aan. De school, gespecialiseerd in particulier onderwijs, wees Merel een coach toe die haar intensief begeleidde. Door een op maat gemaakte leermethode, een strakke planning, intensieve begeleiding en de tomeloze inzet van Merel en haar docenten nam zij op 12 juli haar diploma in ontvangst.

Bovenbouw leerlingBeeld Infinity College

Particulier onderwijs op maat

Bij het Infinity College, met vestigingen in Rotterdam, Amsterdam en Utrecht, staat de leerling centraal en worden leerdoelen voor elke scholier apart bepaald en begeleid. Kleine klassen van zo’n vijf tot acht leerlingen geven het college de mogelijkheid om intensieve begeleiding en onderwijs op maat aan te bieden, waardoor het behalen van een diploma aanzienlijk kan worden versneld. Met zo’n 120 leerlingen per schooljaar is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht en worden leerprestaties bijgehouden en zo nodig aangepast. Daarbij heeft elke leerling een coach die helpt met huiswerk maken, persoonlijke ontwikkeling en het behalen van de leerdoelen.

Geen huiswerk

Leerlingen van het Infinity College krijgen elk een persoonlijk rooster en een vaste coach die hen fulltime ondersteunt. Elke schooldag is van negen tot vier, waarbij de leerlingen de hele dag in het gebouw aanwezig blijven. Buiten de lesuren maken zij hun huiswerk onder begeleiding op school, waardoor ze geen schoolwerk mee naar huis nemen. Zo kunnen de leerlingen in de avond en in het weekend in alle rust genieten van hun vrije tijd.

Infinity College RotterdamBeeld Infinity College

School vs vrije tijd

Om drie VWO-jaren in één jaar te kunnen doen, moest Merel zich door een behoorlijke stapel boeken worstelen. Door middel van een strakke planning heeft het Infinity College voor haar zo’n drieduizend leeruren in één schooljaar weten te passen. Per dag werden Merel haar vorderingen beoordeeld en bekeken waar de leermethode moest worden aangepast. Intussen zorgde Merel haar coach ervoor dat zij op school geconcentreerd en productief was, waarna ze in haar vrije tijd kon sporten of uitgaan. Ook kon Merel haar docenten te allen tijde mailen of whatsappen voor advies. Door deze lesmethode op maat en de toewijding en betrokkenheid van alle docenten kon zij haar moeilijke taak volbrengen. En met succes.

De journalisten van Het Parool zijn niet betrokken bij en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden