PlusNet Open
Le Bleu Citron serveert internationale gerechtjes met een Franse touch
Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Le Bleu Citron.
Tweeënhalf jaar geleden verruilde sommelier Simo Zbiri (39) Amsterdam voor zijn vaderland Marokko. Hij was verliefd geworden op zijn beste vriendin en had zijn horecazaken verkocht om haar op te zoeken.
Toen twee van zijn vrienden – reisadviseur Fred van Eijk en horecatycoon en interieurontwerper Casper Reinders – hem een half jaar geleden vroegen zich bij hun restaurant te voegen, was de beslissing snel genomen, want Zbiri miste Amsterdam. Als sommelier had hij nieuwe ideeën voor de zaak in de Wolvenstraat, die toen nog Italiaans restaurant Libertine Café was.
Inmiddels is zijn beste vriendin zijn vrouw en staat ze in de keuken van Le Bleu Citron, net als de zoon van Van Eijk. “We hangen hier met vrienden en familie,” zegt Zbiri.
Dat ontspannen gevoel hopen ze op de gasten over te brengen, met gerechtjes om te delen en persoonlijk advies van Zbiri voor de natuurwijnen. Meriem’s meatballs – vernoemd naar Zbiri’s vrouw – (€8,50) worden gepaard met een natuurlijke rode wijn ‘voor een smaakexplosie’. De grijsblauwe ruimte met hoog plafond is aangekleed met marmeren tafeltjes, hangende planten en een open keuken.
Met dagelijks wisselende internationale bistrogerechten ‘met een Franse touch’ zoals gegrilde spruitjes met een Dijonmosterddip (€8) brengt Zbiri de cultuur van samen eten naar Le Bleu Citron. “Het gaat om liefde en oprechtheid, in het koken én in het omgaan met je gasten.”
Le Blue Citron
Wolvenstraat 22
020 2265354
Facebook
Alle nieuwe hotspots van Amsterdam.
Tips? open@parool.nl.