a-locatie

Latijns-Amerikaans pimpelen met ceviche, tequila en knipogen

In Calle Ocho eet en drink je acht Latijns-Amerikaanse smaken, van Tex-Mex tot Cuba. Tot diep in de nacht, want de nieuwe zaak heeft een nachtvergunning.

Op de cocktailkaart prijkt The Escobar: een drankje met bruine rum, koffie en kokos, geserveerd op een spiegeltje met een lijntje poedersuiker Beeld Roï Shiratski
Op de cocktailkaart prijkt The Escobar: een drankje met bruine rum, koffie en kokos, geserveerd op een spiegeltje met een lijntje poedersuikerBeeld Roï Shiratski

In Cuba, met een hapje en een halve fles tequila op tafel, werd het besluit genomen: Thomas Forster (30) en Oscar Steginga (26) zouden in Amsterdam een bar gaan openen. Na twee maanden verbouwen is het ook echt zo ver: Calle Ocho in de Albert Cuypstraat is open.

Forster en Steginga waren verknocht aan het eten en drinken in Latijns-Amerika. In hun eigen zaak staan hun acht favoriete keukens centraal: Los Angeles, Tex-Mex, Mexico, New Orleans, de Caribbean, ­Colombia, Cuba en Martinique.

Calle Ocho is een niet al te groot eetbarretje op de plek waar voorheen nachtcafé Deniz zat. Op de muur achter in de zaak een kleurrijke muurschildering die je ook in Havana zou kunnen tegenkomen. Het menu staat vol knipogen. Op de cocktailkaart - beide heren hebben ruime ervaring opgedaan bij de Vesper Bar in de Vinkenstraat - prijkt The Escobar: een drankje met bruine rum, koffie en kokos, geserveerd op een spiegeltje met een lijntje poedersuiker.

Wordt tequila in de meeste kroegen weggeslikt met een likje zout en een hap in een citroen, Forster en Steginga serveren een Ocho-tequila met een gamba in het zout en een licht zurig cevichesoepje. Voor zes euro is dat toch behoorlijk plezieriger dan de 'traditionele' manier waarop het shotje wordt opgediend. 'De kleine gerechten zijn onze manier van eten. Je eet een paar bordjes leeg, en heb je nog honger, dan bestel je nog wat,' zegt Forster. De prijzen variëren tussen de vier en zeven euro, ­alleen de ceviche van zeebaars met avocado, mango, gamba's en mosselen is duurder (€11).

Als je genoeg hebt van de frozen margarita's: de vaasjes bier vinden in de openingsweek ook gretig aftrek. Dat komt mede doordat Calle Ocho samen met Café Mazzeltof de enige gelegenheid in De Pijp is met een nachtvergunning, en dus een welkome aanvulling voor studenten die op dinsdagnacht een slaapmutsje zoeken. En wie weet wat dat oplevert: afzakken met een halve fles tequila in je hand kan zomaar de voedingsbodem zijn voor een goed idee.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden