Landmarkt in Noord failliet en direct weer geopend

Landmarkt is failliet en direct overgenomen door een nieuwe eigenaar, bloemenexporteur Fleura Holding. De boerenmarkt in Noord is door de overname gewoon open.

Michiel Couzy
Landmarkt is pas iets meer dan een jaar open aan de Schellingwouderdijk. Beeld Het Parool
Landmarkt is pas iets meer dan een jaar open aan de Schellingwouderdijk.Beeld Het Parool

Landmarkt is pas iets meer dan een jaar open aan de Schellingwouderdijk. De overdekte boerenmarkt moest de Amsterdammers weer in contact brengen met echt voedsel, rechtstreeks afkomstig van de boer. Woensdag is Landmarkt officieel failliet gegaan.

Het bedrijf had twee vestigingen, die in Amsterdam en sinds april ook één in Apeldoorn. Die laatste vestiging vormt het probleem, stelt curator Rob Klein. 'Het lijkt alsof Apeldoorn nog niet klaar is voor een boerenmarkt of daar minder behoefte aan heeft,' zegt hij. 'De groothandel en ondernemers waren erg met dit initiatief en duurzame producten bezig, maar de consument is dat lang niet altijd.'

De Landmarkt Apeldoorn ging ten onder en daarmee ook de vestiging in Amsterdam. 'Het gaat mij wat ver om te stellen dat Landmarkt Apeldoorn de markt in Amsterdam heeft meegetrokken in het faillissement, maar het heeft wel het lot van de hele groep bezegeld,' zegt Klein. Landmarkt Amsterdam is volgens hem gezond.

In de nacht volgend op het faillissement is de failliete boerenmarkt al in handen gekomen van Fleura Holding, een bedrijf uit IJsselmuiden. Landmarkt Amsterdam was vanochtend dan ook gewoon open en is de afgelopen dagen ook niet dicht geweest.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden