Laatste dag voor zomerreces Tweede Kamer effectief? '#echtniet!'

Vandaag is het de laatste dag van het parlementaire jaar. Voor de negen weken zomerreces ingaan, heeft de Kamer de agenda volledig volgestouwd met debatten: de laatste staat op de agenda om 03.10 uur 's nachts.

Plenaire vergadering, op de foto voor het Kerstreces. Beeld ANP
Plenaire vergadering, op de foto voor het Kerstreces.Beeld ANP

En dan moet er nog gestemd worden. De parlementariërs beslissen, voor ze samen de zon kunnen zien opkomen (volgens het KNMI om 05.29 uur), over onder meer de Joint Strike Fighter, woningcorporaties en asielzoekers.

Oud-parlementariër André Rouvoet ziet het met lede ogen aan. 'Ik weet niet of ik hier als oud-parlementariër om moet lachen of dat ik er verdrietig van moet worden', twitterde hij woensdagavond. En: 'En als je dan nog echt zou kunnen denken dat het een effectieve manier van controle is: soi.... #echtniet!' Rouvoet, oud-fractievoorzitter van de ChristenUnie, verliet in 2011 na 17 jaar de Tweede Kamer.

Niet iedereen maakt zich overigens druk om de bomvolle donderdag. Zo twitterde PvdA-Kamerlid Ronald Plasterk onbekommerd over het afstuderen van zijn zoon, en bedankte demissionair minister van Economische Zaken Maxime Verhagen (CDA) woensdag zijn volgers voor hun steunbetuigingen op zijn tweede dag zonder teer en nicotine: '#tweededag #gestoptmetroken'.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden