La Place ‘overvallen’ door sluiting Hudson's Bay

Dat Hudson’s Bay niet te koop liep met zijn plannen om zijn warenhuizen in Nederland te sluiten is een understatement. Partner La Place, die in twaalf warenhuizen restaurants uitbaat, weet formeel nog van niets. Terwijl ruim driehonderd medewerkers zonder werk komen te zitten. “We zijn geschrokken.”

Voorbijgangers staan donderdag voor een gesloten Hudson’s Bay-filiaal aan het Rokin. Beeld Maarten Brante
Voorbijgangers staan donderdag voor een gesloten Hudson’s Bay-filiaal aan het Rokin.Beeld Maarten Brante

“We zijn overvallen door het nieuws van Hudson’s Bay, ook al hing het enige tijd in de lucht,” zegt een woordvoerder van Jumbo, de eigenaar van het zelfbedieningsrestaurant. “We waren niet op de hoogte van het besluit dat Hudson’s Bay eind 2019 gaat sluiten. Ook wij hebben het nieuws pas donderdagmiddag ontvangen.”

Het bedrijf weet niet waar het aan toe is. “Onze aandacht gaat nu uit naar de medewerkers die werkzaam zijn in een Hudson’s Bayvestiging. Daarna gaan we onderzoeken wat dit nieuws betekent voor La Place. Pas als we daar duidelijkheid over hebben, kunnen we verdere mededelingen doen.”

De La Placezaken zitten in de warenhuizen en hebben geen eigen ingang. Zodra Hudson’s Bay de deuren sluit, zijn de restaurants dus onbereikbaar. Voor ruim 300 medewerkers dreigt nu baanverlies, naast de ruim 1400 werknemers van Hudson’s Bay zelf die hun baan verliezen.

Waar het met de warenhuizen dramatisch ging, liepen de la Place vestigingen boven verwachting, liet het bedrijf eerder weten. Jumbo kocht La Place in 2016 van het failliete V&D.

Verhuurders weten van niks

La Place is niet de enige partij die door Hudson’s Bay in het ongewisse wordt gelaten. Ook veel verhuurders van winkelpanden weten officieel nog van niks. “Ze hebben ons niet op de hoogte gesteld, alhoewel we wel een en ander zagen aankomen,” zegt Paul Bremmer van Kroonenberg Groep, dat twee panden aan Hudson’s Bay verhuurt. “Maar zelfs toen ze donderdag de winkels sloten, moesten we er zelf achteraan.”

Het bedrijf liet eerder via een woordvoerder weten nog ‘in gesprek te gaan met vastgoedeigenaren en andere partijen’.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden