Kwaku duurt vijf weken en stroomt al vol

Het Kwaku Festival duurt dit jaar niet vier, maar vijf weken. Vanaf 12 juli staat het Bijlmerpark vijf weekeinden in het teken van cultuur, entertainment, voetbal en barbecue.

Patrick Meershoek
Het publiek tijdens de laatste dag van Kwakoe in 2012 Beeld Amaury Miller
Het publiek tijdens de laatste dag van Kwakoe in 2012Beeld Amaury Miller

De organisatie, ondergebracht in de bv Kwaku Summer Festival, nam gisteren de vergunning in ontvangst uit handen van stadsdeelvoorzitter Tjeerd Herrema, die vorig jaar na zijn aantreden als opvolger van Marcel La Rose diens initiatief overnam voor de professionalisering van het Afro-Surinaamse festival.

Na de geslaagde eerste editie in 2013 zal het festival dit jaar verder worden uitgebouwd, kondigden organisatoren Ivette Forster, Vincent Soekra en Frans de Vries gisteren aan. Kwaku krijgt dit jaar meer cultuur, in samenwerking met culturele instellingen, en meer voetbal, met deelnemers uit het hele land.

Ook de kraamhouders hebben weer vertrouwen in Kwaku, getuige het feit dat zeventig procent van de beschikbare kramen nu al verhuurd is. 'Iedereen is blij dat het festival nu vijf weken duurt,' zegt De Vries. 'Als er een slecht weekeinde tussen zit, is dat niet meteen een financiële zeperd.'

Promotie
De entree bedraagt dit jaar drie euro per dag voor volwassenen. Nieuw zijn de voordeelpassen voor verschillende doelgroepen. De organisatie ontvangt van het stadsdeel en de gemeente een financiële bijdrage voor verkeersregelaars en beveiligers. De Vries: Maar het blijft lastig de begroting rond te krijgen.'

Bij de promotie krijgt Kwaku steun van de gemeente, die het festival heeft opgenomen in een exclusief rijtje met smaakmakende evenementen. In de komende maanden zullen deze 'iconische festivals' door middel van een grootscheepse campagne onder de aandacht worden gebracht.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden