Kwakoe gered, stadsdeel staat garant voor beveiligingskosten

Stadsdeel Zuidoost heeft zich gisteren garant gesteld voor de beveiligingskosten van het Kwakoe Festival. Daarmee is het festival gered en kunnen ook de laatste twee weekeinden doorgaan.

Foto van Kwakoe uit 2010. Beeld ANP
Foto van Kwakoe uit 2010.Beeld ANP

Dat heeft waarnemend stadsdeelvoorzitter Muriël Dalgliesh (PvdA) gisteren de organiserende stichting Kofoe laten weten. Kofoe kan de verkeersregelaars en beveiligers niet meer betalen.

Zonder deugdelijke beveiliging zou het stadsdeel de vergunning moeten intrekken. Volgens Dalgliesh zou hierdoor veel schade voor kraamhouders en ondernemers ontstaan. Ook vindt Dalgliesh het festival te belangrijk voor de bewoners in Zuidoost om het halverwege stop te zetten.

'Bovendien is bij het ontbreken van verkeersregelaars een onevenredige belasting voor het woon- en leefklimaat in de omgeving te verwachten,' zegt de stadsdeelbestuurder.

Afgelopen weekeinde moest de organisatie het traditionele voetbaltoernooi al afblazen omdat er geen geld was voor de beveiliging van de sportvelden.

De garantstelling is opmerkelijk. Vorig jaar ging het Kwakoe Festival niet door omdat de PvdA-fractie geen krediet beschikbaar wilde stellen. De fractie verzette zich daarmee tegen pogingen van stadsdeelvoorzitter Marcel La Rose het festival te redden. La Rose stapte in juni op.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden