Kwakoe Events eist festival op

AMSTERDAM - De stichting Kwakoe Events eist alsnog een vergunning om het zomerevenement Kwakoe in Amsterdam- Zuidoost te mogen organiseren. Kwakoe heeft een kort geding aangespannen tegen stadsdeel Zuidoost.Het stadsdeel besloot twee weken geleden dat Kwakoe Events het zomerfestival niet langer mag organiseren. Via een loterij werd de organisatie toegewezen aan Kenneth Renfurm van Zazo.

Het festival moet in de eerste week van juli beginnen. ''Het is kort dag, maar Kwakoe heeft 32 jaar ervaring,'' zegt advocaat Gerald Roethof, die de stichting verdedigt.

Bij de beslissing de vergunning niet aan Kwakoe te geven, speelde mee dat de politie de laatste drie jaar overtredingen constateerde. Zo waren er onvoldoende vrijwilligers, werden geen lichtmasten geplaatst en werd drank geschonken in glazen buiten de vastgestelde tijden. Bovendien stond de muziek te luid, waren er onvoldoende wc's en waren er problemen met het afval.

Roethof noemt het onterecht dat Kwakoe nu 'wordt afgerekend op enkele overtredingen van ondergeschikte aard in de afgelopen drie jaar', omdat de stichting het festival 'gedurende een lange reeks van jaren op een uiterst succesvolle wijze heeft georganiseerd en uitgebouwd'.

Volgens hem heeft het stadsdeel in strijd met algemene beginselen van behoorlijk bestuur gehandeld door beleidsregels op te stellen nádat de aanvragen waren ingediend 'waarmee achteraf een rechtvaardiging voor de keuze is opgesteld'.

Kwakoe overweegt een tweede kort geding vanwege inbreuk op auteurs- en merkenrecht door Zazo. De nieuwe organisator bediende zich eerst van de naam Zomerfestival Amsterdam Zuidoost, maar wil het festival nu toch Kwakoe noemen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden