PlusTips

Kunsttips: Afrikaans-Amerikaanse kunst en Frénks Chinese verzameling

Elke dag is er veel cultureels te doen in de stad. Bent u er nog niet uit wat te doen? Het Parool zet een aantal tips voor u op een rijtje.

Uit de tentoonstelling 'Juwelen!'. Beeld ANP
Uit de tentoonstelling 'Juwelen!'.Beeld ANP

Publiekstrekkers blijven langer

Wegens de hoge bezoekersaantallen worden twee tentoonstellingen in de Hermitage met zeven weken verlengd. Allereerst geldt dat voor ­Juwelen!, een van de best bezochte tentoonstellingen van de Hermitage. De expositie toont een collectie juwelen met bij elkaar tienduizenden edelstenen, gedragen door de Romanovs en de Russische high society. Juwelenhistoricus Martijn Akkerman verzorgt de audiotour.

Ook tentoonstelling Woest is verlengd. In het Outsider Art Museum bij de Hermitage blijft het werk van beeldend kunstenaar Willem van Genk te zien. In kleurrijke schilderijen beeldde hij de wereld af zoals hij die waarnam. Stadspanorama’s, schietende gangsters, portretten van belangrijke mannen en communistische afbeeldingen passeren ze de revue. Journalist en publicist Hugo Borst werpt met zijn audiotour licht op het energieke brein van Willem van Genk. Beide tentoonstellingen zijn nog tot en met 3 mei te zien.

TELL ME YOUR STORY KUNSTHAL KADE. Beeld
TELL ME YOUR STORY KUNSTHAL KADE.

Harlem en verder

In de tentoonstelling Tell Me Your Story is honderd jaar aan Afrikaans-Amerikaanse kunst te zien. De 140 werken van de vijftig verschillende kunstenaars zijn opgedeeld in vijf tijdvakken: Harlem Renaissance, Post Harlem Renaissance, Civil Rights, Black Renaissance en Bloom Generation. Tot en met 17 mei in Kunsthal Kade in Amersfoort.

Uit de China collectie van Frénk van der Linden. Beeld
Uit de China collectie van Frénk van der Linden.

Frénks verzameling

Journalist Frénk van der Linden nam tijdens zijn bijna twintig reizen naar China van alles mee terug. Zijn collectie speldjes, beeldjes en spullen met afbeeldingen voorzitter Mao, ­politieke prentbriefkaarten en een exemplaar van het Rode Boekje is als tentoonstelling tot en met 30 maart te zien in het Kleinste museum van Haarlem.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden