Kritiek op plan Rochdale in Spanje

AMSTERDAM - Minister Ella Vogelaar (Wonen) heeft twijfels bij een plan van de Amsterdamse woningcorporatie Rochdale om deel te nemen aan een bouwproject aan de Spaanse Costa Blanca. Rochdale werkt hiervoor samen met vastgoedontwikkelaar United Momentum Group. De huurwoningen zijn bedoeld voor 'actieve senioren' die in Spanje willen gaan wonen. De vastgoedontwikkelaar ontwikkelt en bouwt het complex, Rochdale werft huurders.

Corporaties mogen niet zomaar in het buitenland investeren. Daarom wil Vogelaar precies weten wat de betrokkenheid van Rochdale is.

Het complex zal bestaan uit 240 appartementen en ligt in de buurt van Benidorm. De helft van de woningen wordt aangeboden aan huurders van Rochdale. Omdat de woningstichting op voldoende belangstelling rekent, geeft Rochdale een huurgarantie aan de ontwikkelaar. Daarom zou het niet om een investering in het buitenland gaan.

Rochdale zoekt mensen die in Spanje willen wonen maar geen huis willen of kunnen kopen. De woningen komen in de vrije sector, maar zijn relatief goedkoop. De woningstichting denkt dat hierdoor woningen in Amsterdam beschikbaar komen, vooral van zogeheten 'scheefwoners', mensen met een hoog inkomen en een lage huur.

Er wordt volgens Rochdale rekening gehouden met de wensen van ouderen, zoals de beschikbaarheid van winkels en medische voorzieningen waar veel Nederlandse artsen werken. Ook de parkbeheerder zal een Nederlander zijn, zo belooft de projectontwikkelaar.

Het project, waar voornamelijk Nederlanders komen te wonen, moet eind 2010 klaar zijn. (HET PAROOL)

undefined

Rochdale zoekt mensen die in Spanje willen wonen maar geen huis willen of kunnen kopen. Foto EPA Beeld
Rochdale zoekt mensen die in Spanje willen wonen maar geen huis willen of kunnen kopen. Foto EPA
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden