Krappe zege voor Singelgrachtgarage

Margret Verhulst op het dek van haar woonboot aan de met veel groen beplante Marnixkade waar de parkeergarage gepland staat. Volgens de voorlopige uitslag van het referendum van West zijn er 23.160 voorstemmers. Foto Jean-Pierre Jans Beeld
Margret Verhulst op het dek van haar woonboot aan de met veel groen beplante Marnixkade waar de parkeergarage gepland staat. Volgens de voorlopige uitslag van het referendum van West zijn er 23.160 voorstemmers. Foto Jean-Pierre Jans

AMSTERDAM - Bij het referendum hebben bewoners van West gisteren gekozen voor de aanleg van parkeergarage Singelgracht .

Volgens een voorlopige uitslag waren er 23.160 voorstemmers en 22.425 tegenstemmers. Vrijdagochtend wordt de definitieve uitslag bekend gemaakt. Het referendum is niet bindend.

Anne Eijsten van het actiecomité Vrienden van de Singelgracht gaat mogelijk een hertelling aanvragen. ''De voorlopige uitslag geeft aan dat het verschil klein is. Wij hopen dat het verschil bij de definitieve telling nog kleiner is. Als dat zo is dan is een hertelling op zijn plaats.''

Naast de particuliere angst dat de grootschalige graafwerkzaamheden voor de deur wel eens kunnen leiden tot Vijzelgrachtachtige verzakkingen van de woningen aan de Nassaukade, is er ook bezorgdheid over de aantasting van het groen en de gevolgen voor de verkeersdrukte in de buurt.

Volgens het stadsdeel kan er dankzij de parkeergarage (met achthonderd parkeerplekken) langs de Singelgracht een groene wandelpromenade komen en neemt de parkeerdruk af.

Als het stadsdeel groen licht geeft voor de garage dan stappen de Vrienden van de Singelgracht zo goed als zeker naar de rechter. (HET PAROOL)

Foto Jean-Pierre Jans

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden