Cultuur

Korte films in Rialto en lindyhoppen op een boot

Elke dag is er veel cultureels te doen in de stad. Bent u er nog niet uit wat te doen? Het Parool zet een aantal tips voor u op een rijtje.

Ritme van de stad

RITME VAN DE STAD  Beeld geen
RITME VAN DE STADBeeld geen

Het Vondelpark Openluchttheater is de locatie van het nieuwe muziekfestival Ritme van de stad, dat een podium biedt aan talenten van HVO-Querido, Muziekcentrum Eiwerk, De Brouwerij en het Leger des Heils. De organisaties ondersteunen mensen met kwetsbaarheden in uiteenlopende vormen. Op donderdag 13 juni tussen 16.00 en 20.00 uur treden zo’n tachtig muzikanten op als band, collectief, gelegenheidsgroep of solist. Ze vertegenwoordigen de muziekprojecten van de samenwerkende organisaties.

Door het openbare en toegankelijke karakter willen de organisatoren de participatie vergroten binnen de muziekgemeenschap en inclusiviteit creëren tussen deelnemers en publiek. Tijdens het festival kan het publiek tegen een kleine vergoeding een maaltijd nuttigen aan stamtafels. De muzikanten en de crew eten mee. Met deze maaltijd wil het festival contact stimuleren tussen publiek, vrienden familie en geïnteresseerden.

Concert Jean-Paul Bourelly

null Beeld Pascale JEAN-LOUIS
Beeld Pascale JEAN-LOUIS

Voor het eerst in tien jaar speelt gitarist Jean-Paul Bourelly in Nederland. Festival On the Roof in Amsterdam-Noord, heeft hem geboekt voor twee exclusieve concerten op 14 en 15 juni om 20.30 uur. Hij wordt vergezeld door een bassist en drummer. Bourelly speelt een mix van blues, rock en funk en werkt onder andere met Miles Davis.

Lindyhoppen op een boot

null Beeld geen
Beeld geen

De vrije partnerdans uit de jaren twintig staat centraal tijdens het lindy hop-evenement bij rederij het IJ. Op buitendekken van een van hun boten kan worden gedanst onder begeleiding van Amsterdamse swingband Ninth Bar. Op zondag 16 juni vertrekt de boot om 14.00 uur vanaf de NDSM-werf. Kaarten zijn te koop voor 19,50 euro.

Rialto for short

Rialto Amsterdam Beeld Het Parool
Rialto AmsterdamBeeld Het Parool

Dinsdaganavond presenteren onontdekte talenten hun films voor het eerst op het grote doek, tijdens de derde editie van Rialto for Short. Een jury bepaalt samen met het publiek en vipgast Marlene Wickel (directie reclame-exploitant Jean Mineur) welke filmmaker de hoofdprijs à 1000 euro wint. De bijeenkomst begint om 19.30 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden