Kort geding over 'zwarte lijst'

AMSTERDAM - Van Boom en Slettenhaar, een van de grootste vastgoedfondsen van Nederland, spant een kort geding aan tegen de Vereniging Vastgoed Participanten (VVP) en haar voorzitter Dion Bartels. Aanleiding is de nieuwste conceptlijst met 'potentieel malafide' vastgoedfondsen, die de VVP naar buiten heeft gebracht.Van Boom en Slettenhaar eist dat het van de lijst wordt geschrapt.

''De VVP heeft aangegeven dat een aanbieder van deze zwarte lijst verwijderd kan worden indien eerst ten genoegen van de VVP is aangetoond dat deze aanbieder niet op de lijst zou thuishoren,'' aldus Van Boom & Van Slettenhaar.

Het kantoor spreekt van een 'duivelse omkering van de bewijslast en een toeeigening van het privilege door de VVP om als opperrechter publiekelijk veroordelingen uit te delen'. ''Dit leidt tot onherstelbare schade.''

Ook United Momentum Group, gevestigd in het WTC, heeft gedreigd met een rechtszaak tegen de VVP. Het Amsterdamse Berlage Asset Management is inmiddels van de lijst verwijderd.

De zwarte lijst was al ruim anderhalf jaar geleden aangekondigd, maar liet lang op zich wachten. In het najaar van 2006 werd publicatie afgeblazen nadat diverse fondsen op de lijst hadden gedreigd de bestuurders van de VVP persoonlijk aansprakelijk te stellen.

De VVP is niet onomstreden. VVP-oprichter Bartels behartigt als advocaat de belangen van diverse slachtoffers van beleggingsfraude.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden