Kort geding om verkeersacties politiebonden

De korpsbeheerders van de politiekorpsen Haaglanden, Rotterdam-Rijnmond en Zuid-Holland Zuid spannen een kort geding aan als de politiebonden de aangekondigde verkeersacties morgenmiddag doorzetten. De rechtszaak dient morgenochtend voor de rechtbank in Utrecht.

Dat heeft een woordvoerder van burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag vandaag gezegd. 'De acties zoals nu gepland, zijn onacceptabel. Wij hebben bezwaar omdat dit de kans op noodhulp vertraagt.'

De politiebonden ACP, NPB en VMHP willen morgenmiddag vanaf 16.30 uur op toegangswegen rond Rotterdam, Den Haag en Dordrecht stapvoets rijden waardoor 'flinke verkeersvertragingen' ontstaan. De bonden willen snelwegen uit veiligheidsoogpunt ontzien. De bonden zeggen de uitkomst van het kort geding af te wachten. 'We zijn vol vertrouwen. We geven garanties dat de noodhulp geen overlast ondervindt', aldus ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp.

De korpsbeheerders vinden de acties immoreel. 'Nu dupeer je de burgers, terwijl je ze bij wijze van spreken volgende week weer hard nodig hebt voor opsporingsactiviteiten', aldus de woordvoerder van Van Aartsen. De bonden vinden daarentegen juist dat de korpsbeheerders zich bij minister Ivo Opstelten hard moeten maken voor een betere cao voor politieagenten.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden