Korpschef politie toch wit

DEN HAAG - De regiopolitie Zuid-Holland Zuid krijgt toch een witte man als korpschef. Minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) heeft Teun Visscher voorgedragen als korpschef van het korps.

De minister besloot tot haar voordracht na een gesprek met de korpsbeheerder Ronald Bandell en voorzitter Jozias van Aartsen van het korpsbeheerdersberaad. Daarin zijn aangescherpte afspraken gemaakt over de benoeming van vrouwen en allochtonen in de top en sub-top van de politie.

Die moeten er voor zorgen dat het toch nog lukt om in 2011 op 25 procent van die posten een vrouw of allochtoon te hebben.

Ter Horst verklaarde afgelopen weekeinde dat zij de benoeming van Visscher had aangehouden, omdat het niet opschoot met de benoeming van meer vrouwen en allochtonen aan de top.

De 50-jarige Visscher is op dit moment plaatsvervangend korpschef van de politie Noord- en Oost-Gelderland. Daarvoor was hij directeur van het Nederlands Politie Instituut en vervulde hij leidinggevende functies bij andere korpsen. (ANP)

De 50-jarige Visscher is op dit moment plaatsvervangend korpschef van de politie Noord- en Oost-Gelderland. Daarvoor was hij directeur van het Nederlands Politie Instituut en vervulde hij leidinggevende functies bij andere korpsen. Foto ANP/Ferdy Damman Beeld
De 50-jarige Visscher is op dit moment plaatsvervangend korpschef van de politie Noord- en Oost-Gelderland. Daarvoor was hij directeur van het Nederlands Politie Instituut en vervulde hij leidinggevende functies bij andere korpsen. Foto ANP/Ferdy Damman
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden