Verse Aanvoer

Koreaans restaurant Yokiyo breidt aanbod uit op nieuwe locatie

Elke week maakt Foodtube een video over een restaurant of evenement in Amsterdam dat echt de moeite waard is. Deze keer in de rubriek Verse Aanvoer: Restaurant Yokiyo.

Chef Jaymz Pool keert terug naar zijn Nieuwzeelandse keukenroots met een gevarieerd Oosters aanbod dat Asian Modern freestyle noemtBeeld Foodtube

In de stad wemelt het van de Oosterse restaurants, maar de Koreaanse keuken werd zo'n beetje exclusief vertegenwoordigd door Yokiyo op de Oudezijdsvoorburgwal. Nu, na een jaar of drie, is die krappe locatie verruild voor een ruime, lichte zaak in Amsterdam-Oost. Niet alleen het restaurant en de keuken zijn groter geworden, ook de kaart is breder en de openingstijden ruimer.

Koreaans blijft een belangrijke keukenrichting, met de kimchi als smaakmaker in veel gerechten. Maar chef Jaymz Pool keert terug naar zijn Nieuw-Zeelandse keukenroots met een gevarieerd Oosters aanbod dat hij Asian Modern freestyle noemt. En dat is dus geen fusion.

De rubriek Verse Aanvoer is een samenwerking van Foodtube en Het Parool. Foodtube is een initiatief van wijnjournalist Harold Hamersma en culinair publicist Ronald Hoeben. Bekijk hier alle afleveringen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden