Kopstootbar opent in voormalig café Cox

Na een succesvolle pop-upbar op de Zeedijk gaat in het voormalige café Cox een vaste Kopstootbar open. Met uiteraard shotjes jenever, maar nu ook met eten, een terrasje en ruimte voor groots feest.

Twee van de drie eigenaars: Maarten de Vries (l) en Jamie van der Will achter de draaitafels van hun nieuwe Kopstootbar. Beeld Kopstootbar
Twee van de drie eigenaars: Maarten de Vries (l) en Jamie van der Will achter de draaitafels van hun nieuwe Kopstootbar.Beeld Kopstootbar

Drie maanden lang hadden 'drie beste gabbers' Maarten de Vries (26), Jamie van der Will (27) en Sunny Bakhtiar (30) hun eigen, kleine Kopstootbar in een pop-uplocatie op de Zeedijk. Daar kon het drietal serveren waar ze trots op waren: glazen bier met een shotje van hun zelfgestookte jenever Jajem.

Het idee sloeg aan, jenever was ineens ouwelullendrank af, en de bar was zo'n succes dat er nu een vaste Koptstootbar komt, in het voormalige café Cox.

De Vries: "Toen we in de pop-uplocatie begonnen droomden we van succes. Want we wilden door. Dat kan nu, in de nieuwe bar. Waar de oude locatie met tachtig man echt rammetje vol stond, kunnen we in de nieuwe Kopstootbar ruim tweehonderd bezoekers ontvangen. We kunnen dus veel meer gas geven."

En de nieuwe Kopstootbar is niet alleen groter, er wordt ook eten geserveerd?
"Vanaf half augustus serveren we eten, in kopstootstijl: geen moeilijke dingen en vooral niet te duur. We maken in de keuken van Stanislavski een aantal gezonde gerechten met streekproducten die een goed bodempje vormen."

Handig, want ook de drankkaart lijkt uitgebreid.
"In de pop-upbar schonken we alleen Jajem, maar we willen nu wat verbreden. Daarom bedachten we wat internationale kopstootjes. Een Japanse, bijvoorbeeld, met een shotje sake. Of een Colombiaanse: met een glaasje donkere rum en een lijn pure cacao ernaast."

Lachen.
"Ja, we nemen de bar natuurlijk heel serieus, maar we willen ook lol maken terwijl we dit avontuur beleven."

Dat gebeurt vrijdagavond, tijdens de publieke opening?
"We gaan volle bak vanavond. We hebben veel bevriende dj's en muzikanten uitgenodigd, het chill area'tje is klaar, en we zijn nu nog aan het opbouwen zodat alles klaar is. Officieel sluiten we om drie uur, maar dat wordt waarschijnlijk wel wat later."

Publieke Opening Kopstootbar
Vrijdag 29 juli (20.00) gratis

Kopstootbar
Marnixstraat 429
0647896285

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden