Update

Koppejan: PVV gaat alsnog overstag bij Hedwigepolder

CDA-Tweede Kamerlid Ad Koppejan gaat er vanuit dat de PVV alsnog overstag gaat en het kabinetsvoorstel voor het deels onder water zetten van de Hedwigepolder toch de steun krijgt van een meerderheid in de Tweede Kamer.

Redactie
Een protestbord tegen ontpolderen in de Nederlandse Hedwigepolder in Zeeuws-Vlaanderen aan de Westerschelde op de grens met de Belgische Prosperpolder. Beeld anp
Een protestbord tegen ontpolderen in de Nederlandse Hedwigepolder in Zeeuws-Vlaanderen aan de Westerschelde op de grens met de Belgische Prosperpolder.Beeld anp

Koppejan zei dat vandaag in het Radio 1-programma Stand.nl.

De gedoogpartner van het kabinet, de PVV, verklaarde zich vrijdagavond tegen het alternatieve plan van staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw), maar Koppejan is niet onder de indruk. 'Ze roepen veel', aldus Koppejan, maar als het voorstel in de Kamer ligt zal er volgens hem toch steun van de PVV zijn.

'Ik denk dat de PVV uiteindelijk ook ziet dat als we dit niet grijpen, straks de hele polder onder water gaat', aldus Koppejan. Hij streed jarenlang voor het drooghouden van de polder, maar vindt dat het nu gevonden compromis de belangen van de Zeeuwen, Vlaanderen en het natuurherstel dient.

Dit weekend zei PVV-Kamerlid Richard de Mos in dat 'er geen millimeter water in de Hedwige' komt, als het aan zijn partij ligt. Bleker zou zich niet onder druk moeten laten zetten 'door het ontpolderdriftige Europa'.

Het kabinet heeft de steun van de PVV nodig voor een gedeeltelijke ontpoldering van de Hedwige. De oppositie is niet van plan bij te springen. De SGP is heel kritisch over het kabinetsvoorstel, net als GroenLinks en de Partij voor de Dieren. D66 en de ChristenUnie hebben nog veel vragen en PvdA en SP zijn ronduit tegen.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden