Koninklijke onderscheiding voor oprichters Vredescafé

De twee oprichters van het Vredescafé, een plek voor lezingen en discussies over vrede en rechtvaardigheid, zijn donderdag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Het Parool
null Beeld ANP
Beeld ANP

To Elting en Stephan Eshuis kregen de onderscheiding van locoburgemeester Eric van der Burg tijdens de viering van het 30-jarig jubileum van het Vredescafé.

Dertig jaar lang organiseren Elting en Eshuis elke derde donderdag van de maand een bijeenkomst in het Huis van Wijk Lydia aan het Roelof Hartplein. De lezingen, discussies en presentaties hebben allemaal als doel om bij te dragen aan vrede, rechtvaardigheid en natuurbescherming. Zo ging de jubileumavond deze donderdag over de Nobelprijs van de Vrede die PAX ontving voor de strijd tegen kernwapens.

Opbouw van de samenleving
Tot nu toe staat de teller op ruim driehonderd gratis themabijeenkomsten met telkens twintig tot honderd bezoekers. De organisatie hiervan was telkens voor rekening van de twee oprichters.

'Mevrouw Elting en de heer Eshuis hebben met het Vredescafé een ontmoetingsplaats gecreëerd voor personen en organisaties die hun eigen manier een bijdrage willen leveren aan vrede, rechtvaardigheid en de opbouw van de samenleving,' schrijft de gemeente.

De onderscheiding wordt verleend aan personen die zich lange tijd hebben ingezet voor de maatschappij, de Staat of het Koninklijk Huis.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden