Koninklijke onderscheiding voor directeur Joop Westerweelschool

Dick Haanraadts is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De directeur van de Joop Westerweelschool kreeg de koninklijke onderscheiding omdat hij zich 44 jaar voor het basisonderwijs heeft ingezet.

Het Parool
Directeur Dick Haanraadts Beeld Tammy van Nerum
Directeur Dick HaanraadtsBeeld Tammy van Nerum

De afgelopen 30 jaar was hij directeur van de basisschool aan het Balboaplein. Met betrokken ouders uit de buurt zorgde hij voor gemengde klassen voor kinderen en ouders met een taalachterstand.

Ook kreeg Haanraadts voor elkaar dat de school in de jaren negentig niet leegliep omdat de destijds overwegend Turkse en Marokkaanse ouders hun kinderen liever naar de Islamitische basisschool As-Siddieq stuurden.

Taallessen
Hij wist de gezinnen te overtuigen om hun kinderen op de Joop Westerweel te houden. Haanraadts stapte daarop naar het stadsdeel om iets terug te doen voor de gezinnen. Hij organiseerde taallessen voor de vrouwen, die van hun man vaak niet naar de lessen in het buurthuis mochten.

Haanraadts neemt na 30 jaar afscheid van de Joop Westerweelschool. "Het is onderwijseigen om overal maar over mee te praten, altijd inspraak te hebben, dat kost zo veel tijd," zei hij pasgeleden in gesprek met Het Parool.

De koninklijke onderscheiding wordt gegeven aan personen die een bijzondere bijdragen hebben geleverd aan de maatschappij.

undefined

Tip Het Parool
Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden