Koningspaar feest mee op oogstfeest Bonaire

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben zich gisteren in het dorp Rincon op Bonaire vol overgave in de dansende en swingende mensenmenigte gestort. Dat gebeurde tijdens de Simandan, de oogstoptocht op de 'Dia di Rincon', het tot 'nationale' feestdag uitgegroeide festijn van de geboorteplaats van de cultuur van het Caribische eiland.

Koningin Máxima en koning Willem-Alexander dansen mee op Bonaire Beeld anp
Koningin Máxima en koning Willem-Alexander dansen mee op BonaireBeeld anp

Willem-Alexander en Máxima mengden zich tussen de dansers en danseressen in de parade en gingen letterlijk achter de dreunende muziek aan. Máxima had er zelfs speciaal 'arpagata' voor aangetrokken, de traditionele dansschoenen voor de optocht. Echt veel ruimte om te dansen was er niet, zo erg drong het publiek zich op om een glimp op te vangen van het stel.

'Uniek', aldus gezaghebber Edison Rijna, die er bij zijn aanstelling vorig jaar van droomde de koning binnen een jaar te gast te hebben op zijn eiland.

Aruba
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn vanochtend met een chartervlucht vanuit Bonaire aangekomen op het vliegveld van Oranjestad op Aruba. Daar werden ze begroet door gouverneur Fredis Refunjol en premier Mike Eman.

Het koningspaar woont vandaag SAIL Aruba bij. Dat staat dit jaar in het teken van 200 jaar Koninkrijk en de 350e verjaardag van het Korps Mariniers. De koning en koningin blijven tot en met zaterdag op het Caraïbische eiland. Op die dag bezoeken ze nog een project van het Oranjefonds, alvorens ze terugkeren nar Nederland om op tijd terug te zijn voor de Dodenherdenking en de viering van Bevrijdingsdag.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden