PlusNet Open

Koffiezaak Back to Black

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Back to Black.

Back to Black doet niet aan slagroomkoffie, maar aan zelfgebrande koffie en (on)gezonde taarten Beeld Tammy van Nerum
Back to Black doet niet aan slagroomkoffie, maar aan zelfgebrande koffie en (on)gezonde taartenBeeld Tammy van Nerum

Wellicht begint het nummer van Amy Winehouse zich ook gelijk in uw hoofd af te spelen bij het lezen van de naam, maar dat is niet de achterliggende gedachte van Back to Black-eigenaren Inge Bulthuis (34) en Noortje Vlutters (33). "Op onze koffiekopjes staat aan de binnenkant 'thanks for being addicted', allemaal erg toevallig, maar totaal onbewust."

Waar komt die naam dan vandaan? Hij staat voor de derde koffiegolf, die zich afzet tegen de tweede: de siroopjes en slagroomkoffie à la Starbucks. "De gedachte achter de derde golf is: als de koffie echt goed is, zijn dat soort toevoegingen niet nodig. Je gaat dus letterlijk terug naar zwart."

Van de taarten tot de koffie, alles is zelfgemaakt. In de nieuwe zaak zal, net als in de eerste in de Weteringstraat, hun eigen koffie geschonken worden, persoonlijk gebrand door Bulthuis.

Vegan en glutenvrij
Door zelf te branden kan ze nuance toevoegen aan zwarte koffie, waardoor bijvoorbeeld een lichtere, fruitigere smaak ontstaat. "Iets nieuws proeven kan bij ons. Vraag de barista's gerust om advies: daar zijn ze voor."

De taarten worden ook gemaakt door een eigen bakker. "We experimenteren vaak met vegan en glutenvrije recepten, maar een appeltaart met suiker is te lekker om niet óók te hebben," vindt Vlutters.

Naast de blauwgroene muren speelt hout een prominente rol in de aankleding. Bulthuis: "Dat komt door mijn vader. Hij heeft een houtzagerij, dus het is niet alleen heel mooi, ik heb ook een ideale leverancier!"

Lees alle opens van de afgelopen tijd in het archief.

Tips? open@parool.nl

Back to Black

Van Hallstraat 268
020 3044988
backtoblackcoffee.nl

Doordeweeks 08:00 - 18:00
Weekenden 09:00 - 18:00

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden