Recensie

Koffie uit een ijshoorntje: 'Met iedere slok een zoetere afdronk'

Bij The Cone Masters aan de Vijzelgracht is als experiment koffie uit een ijshoorntje te krijgen. Of dat smaakt? Nou en of, volgens Hans van Lissum.

Beeld The Cone Masters

Koffie is zoals bekend alweer enige tijd geconfisqueerd door de hipster, maar het begint zorgwekkende vormen aan te nemen. Zo is koffie uit een reageerbuis al een realiteit, maar daar is na een paar keer slikken en een uurtje mindfulness nog mee te leven. Maar in Melbourne werd onlangs definitief een grens overschreden: daar waagden hondsbrutale Aussies het om lattes te serveren in een leeggeschraapte avocadoschil. Wie een schrijnender vorm van hipstereske zelfparodie kan verzinnen mag nu zijn hand opsteken.

Dus toen The Cone Masters aankondigden in hun pop-up store koffie in een ijshoorntje te gaan serveren, zette menigeen dan ook preventief de stekels uit. Mede-oprichter Floris de Laat dronk het zo voor het eerst in Zuid-Afrika, en besloot het concept uit puur enthousiasme met drie anderen naar Amsterdam te halen in het kader van een studie bedrijfskunde. Als tijdelijk experiment: 18 juni stoppen ze er alweer mee. Dat ruikt dus alvast niet naar gehaaid zakenmodel of geforceerde innovatie. Toch ben je op je hoede wanneer je zo'n hoorntje bestelt.

Je kunt kiezen uit een hoorntje bekleed met witte, melk of pure chocolade, die vervolgens op verzoek gevuld wordt met een americano, latte of espresso. En op je hoede moet je ook zijn, want handig in het gebruik is het alvast niet: neemt u hier het stuntelige gehannes met de pinpas en portemonnee in gedachten terwijl de andere hand het hoorntje met kokend hete koffie stabiel probeert te houden.

Maar het moet gezegd: smáken doet het. De koffie, van Ravott uit Voorhout, is van uitstekende kwaliteit, en de chocolade van Chocolaterie Gelijnde eveneens. De hete koffie smelt de chocolade, waardoor je met iedere slok een zoetere afdronk van cacao krijgt. Wat na het drinken overblijft is een royaal koekje ná de koffie, met op de bodem een flinke tuit gesmolten chocolade. Die bij het gulzig happen uiteraard alsnog royaal over je witte linnen broek gutst.

Koffie uit een hoorntje (***)

Waar: The Cone Masters, Vijzelgracht 41 (t/m 18 juni)

Koffie in een ijshoorntje betekent afsluiten met een koekje. Beeld The Cone Masters

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden