Knokpartij bij gekraakte winkel Beethovenstraat

Een groepje van vijf mannen heeft zondagavond rond 20.30 uur de ruiten van een voormalig ooglaser kliniek in de Beethovenstraat met stokken en een fiets ingegooid, nadat het pand gekraakt was.

Het Parool
Het pand op de hoek van de Beethovenstraat en de Stadionweg was sinds zondagmiddag gekraakt. Beeld Google Streetview
Het pand op de hoek van de Beethovenstraat en de Stadionweg was sinds zondagmiddag gekraakt.Beeld Google Streetview

Volgens een politiewoordvoerder werd er zondagmiddag rond 15.30 uur melding gedaan van een gekraakt pand.

De agent heeft de eigenaar van het pand vervolgens op de hoogte gesteld van de zaak en hem erop attent gemaakt dat de krakers er enkel middels een gerechtelijke procedure uit kunnen worden gezet.

Rond 20.30 uur kreeg de politie een melding van vernieling op het adres van het gekraakte pand. Eenmaal ter plaatse was het volgens de politie echter weer rustig.

Niet veel later, rond 20.50 uur, kwamen er meerdere meldingen bij de meldkamer binnen van een vechtpartij. "Er zijn toen direct vier eenheden naartoe gestuurd. Ter plaatse was enkel de eigenaar van het pand nog aanwezig. Deze vertelde dat de buurtbewoners zo boos waren geworden over de kraak dat zij het heft in eigen handen zouden hebben genomen. Dit verhaal trekken wij echter zeer in twijfel," zegt de woordvoerder.

Ooggetuige
Een ooggetuige vertelt Het Parool dat de eigenaar van het pand, samen met nog vier anderen, verantwoordelijk is voor de vernielingen. Volgens de getuige hebben de vijf mannen de ruiten van het pand ingegooid met stokken en een fiets en de twee inzittende krakers met harde hand naar buiten gesleept.

Ook buiten, op het kruispunt van de Beethovenstraat en de Stadionweg, zouden de twee krakers nog een aantal klappen hebben gekregen.

De politie kan dit verhaal vooralsnog niet bevestigen, maar laat wel weten de zaak te onderzoeken. "We roepen alle getuigen op om melding te doen. Ook de krakers," aldus de woordvoerder.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden