Update

KLM'ers krijgen er tot eind 2017 helemaal geen loon bij

KLM is bereid de afhandeling van passagiers, bagage en vliegtuigen in eigen hand te houden als het betrokken personeel instemt met het bevriezen van de lonen en versoberen van secundaire arbeidsvoorwaarden. In het hele bedrijf worden de lonen bevroren.

Incheckbalies van KLM op Schiphol. Grondpersoneel zou tot 2018 geen salarisverhoging krijgen, volgens de cao-voorstellen van de maatschappij Beeld anp
Incheckbalies van KLM op Schiphol. Grondpersoneel zou tot 2018 geen salarisverhoging krijgen, volgens de cao-voorstellen van de maatschappijBeeld anp

"Doordat KLM zoveel duurder is dan veel andere maatschappijen, zou uitbesteding van onze afhandeling een logische stap zijn," aldus de maatschappij. "Dat hebben ondertussen heel veel luchtvaartmaatschappijen, waaronder Air France, al jaren geleden gedaan."

"KLM is bereid dit niet te doen en alle medewerkers die nu in de afhandeling werken in vaste dienst te houden. Het natuurlijk verloop op sommige functies willen we opvangen met meer en goed getrainde uitzendkrachten."

undefined

Nullijn
Voor de komende cao staan volgens een woordvoerder van de maatschappij een verlaging van de kosten van anderhalf procent per jaar en een verhoging van de productiviteit van 4 procent per jaar centraal. "Dit betekent dat KLM ook vervolgstappen moet maken op het gebied van arbeidsvoorwaarden."

Zo wil KLM tot eind 2017 de lonen bevriezen. "De salarissen bij KLM liggen ten opzichte van de concurrenten vaak hoger," aldus een woordvoerder van de maatschappij. "Met de vliegers is vorig jaar een deal overeengekomen met twaalf procent productiviteitsstijging in drie jaar, in combinatie met een nullijn. We vragen nu hetzelfde aan het grond- en onderhoudspersoneel."

Ook moet vrije tijd worden ingeleverd. "Nu is het zo, dat je meer vakantiedagen krijgt naarmate je ouder wordt. Het voorstel is dat iedereen onafhankelijk van zijn leeftijd dezelfde hoeveelheid dagen krijgt. We blijven daarbij boven het wettelijk minimum."

Daarnaast stelt KLM voor de regeling voor ouderendagen versoberen. "In de vorige cao al zijn we overeengekomen dat iedereen die nu ouderendagen heeft, deze gewoon blijft houden. Maar er is toen ook afgesproken dat na zeven jaar dit aantal ieder jaar weer verhoogd zou worden met een extra ouderendag. Het voorstel is nu deze verhoging niet te laten zal plaatsvinden."

Ook wil de maatschappij het pensioensysteem aanpassen. "KLM staat nu garant voor de mogelijke tekorten in het pensioenfonds. Op een totaal van acht miljard euro pensioengelden, kan een paar procent tekort er voor zorgen dat KLM in de problemen komt. Bijna alle Nederlandse bedrijven zijn al over naar een pensioensysteem waarbij niet meer de uitkomst, maar de inleg is gegarandeerd. KLM is hier geen uitzondering in."

Onderhandelingsrondes
CNV Dienstenbond is geschrokken van de voorstellen. "De laatste loonsverhoging bij KLM was in 2012," zegt bestuurder Dolf Polders. "Sinds die tijd is het personeel telkens bereid geweest mee te werken aan het herstel bij KLM. We hebben er begrip voor dat er nog veel moet gebeuren, maar de vraag is nu: waar stopt dit?"

Volgens Polders wordt van de technici gevraagd 'hun eigen ontslag te financieren'. "KLM geeft aan dat er verder moet worden bezuinigd om te kunnen investeren in onder meer nieuwe vliegtuigen. Die vergen minder onderhoud en er is straks dus minder personeel nodig."

Half mei volgen de eerste onderhandelingsrondes over de voorstellen van KLM. Polders gaat eerst overleggen met zijn leden. "Maar het staat voorop dat, als het eindelijk beter gaat met KLM, het personeel daarvan zal moeten meeprofiteren."

Ook voor het technisch personeel van KLM zit er tot eind 2017 geen loonsverhoging in Beeld anp
Ook voor het technisch personeel van KLM zit er tot eind 2017 geen loonsverhoging inBeeld anp
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden