Klimaatfonds voor bedrijven

AMSTERDAM - De gemeente Amsterdam stelt zich met een 'klimaatfonds' garant voor bankleningen waarmee ondernemers energiebesparende maatregelen kunnen nemen. Dit gebeurt in samenwerking met het MKB, de belangenbehartiger van het midden- en kleinbedrijf. Wethouder Marijke Vos van Milieu maakte dit vandaag bekend. Geïnteresseerde ondernemers krijgen advies en hulp bij de uitvoering.

Veel ondernemers hebben geen tijd voor of interesse in energiebesparing, stelt Vos in een voorstel aan de gemeenteraad. De kredietcrisis maakt het bovendien moeilijker leningen te krijgen voor maatregelen op dit terrein. Het 'MKB Klimaatfonds' moet dat veranderen.

Het fonds is bedoeld voor investeringen tussen de 2000 en 20.000 euro. Gedacht kan worden aan zaken als speciale draaideuren voor koelmeubelen en energiezuinige verlichting. Vos verwacht dat 750 bedrijven een beroep doen op het klimaatfonds.

De investeringen moeten direct leiden tot lagere energierekeningen, wat deelname aan het project rendabel zal maken. Vos ziet drie pluspunten aan het plan: kostenbesparing voor bedrijven, extra werkgelegenheid voor leveranciers en vermindering van de CO2-uitstoot. (HET PAROOL)

Veel ondernemers hebben geen tijd voor of interesse in energiebesparing. Foto GPD/ Beeld
Veel ondernemers hebben geen tijd voor of interesse in energiebesparing. Foto GPD/
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden