Klein definitief fractievoorzitter 50Plus

Norbert Klein wordt definitief de nieuwe fractievoorzitter van 50Plus. De adviesraad van de partij heeft daar zaterdag tijdens een bijeenkomst in Utrecht unaniem mee ingestemd. 'Volgens de adviesraad doet Klein zijn werk enorm goed en heeft hij zich al bewezen', lichtte Eerste Kamerlid en mede-partijoprichter Jan Nagel na afloop toe.

Redactie
Norbert Klein. Beeld ANP
Norbert Klein.Beeld ANP

Klein zelf liet weten dat er 'op korte termijn geen actieve rol is weggelegd voor Henk Krol. Mogelijk op lange termijn wel, maar dat bepalen de leden.' Nagel wilde niet ingaan op wat dat in de toekomst zou kunnen betekenen.

Vrijdag legde partijleider Henk Krol zijn functie neer nadat de Volkskrant had gemeld dat hij als hoofdredacteur van de Gay Krant jarenlang de betaling van pensioenpremies voor zijn personeel heeft ontdoken. Later vrijdag zei hij dat een functie in bijvoorbeeld het bestuur van 50Plus hem wel aansprak, maar vooralsnog is Krol nu gewoon partijlid. Hij was niet aanwezig op de partijbijeenkomst. Huidig secretaris Martine Baay-Timmerman is officieel gevraagd om Tweede Kamerlid te worden voor 50Plus. Zij heeft in principe 28 dagen bedenktijd, maar neemt mogelijk zondag al een besluit. Klein gaat die dag ook met haar in gesprek.

Vertrouwen opbouwen
De partij wilde verder niet vooruit lopen op de toekomst. De Tweede Kamerfractie moet op orde zijn en het parlementaire werk gaat gewoon door, liet Klein weten. 50Plus gaat aan de slag om het vertrouwen dat de kiezer in de partij en Krol had en deels geschaad is, weer op te bouwen.

'Natuurlijk ben ik geen Henk Krol', zei Klein na afloop. Hij roemde de man waarmee hij tot vrijdag in de Tweede Kamer zijn partij mee vertegenwoordigde om zijn charisma en persoonlijkheid. Klein gaat het 'op zijn eigen manier doen', al blijven de idealen van 50Plus hetzelfde.

Geruchten over een mogelijke wankele positie van Nagel werden door hemzelf en Klein afgedaan als 'speculaties' en 'uit de lucht gegrepen'.

undefined

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden