Klassieke muziek in een urban setting

Klassieke muziek kan best wat aantrekkelijker en laagdrempeliger, vindt 24chambers. Daarom organiseert het nieuwe muziekplatform elke maand een klassiek concert op een geheime, urban locatie in Amsterdam. Inclusief gratis drankjes.

In een gestript pand met een biertje in de hand naar vier strijkers kijken die Bach spelen. Het zal voor de meeste mensen een hele nieuwe manier zijn om naar klassieke muziek te luisteren. Of, nog beter, een nieuwe manier om mensen naar klassieke muziek te laten luisteren.

Het concept is simpel. Elke 24ste van de maand is ergens in Amsterdam een klassiek concert. Wil je erbij zijn? Dan moet je de organisatie sms'en om op de gastenlijst te komen. De locatie, altijd ergens anders, altijd speciaal, wordt pas op de dag van het concert bekend gemaakt. Eerdere edities waren in een parkeergarage en in een vervallen pand dat wordt omgebouwd tot restaurant.

Livestream
Slechts vijftig mensen ontvangen een uitnodiging. Maar voor hen die er niet bij kunnen zijn heeft 24chambers een professionele livestream opgezet. Met meerdere camera's legt de organisatie het concert professioneel vast.

En daarin zit ook meteen het verdienmodel van het evenement. Want, het is moeilijk te geloven, maar voor de bezoekers zijn zowel toegang als drankjes volledig gratis. De artiesten krijgen betaald via de YouTube-opbrengsten die de professionele filmpjes moeten opleveren.

Borrel
De muziek is serieus, de sfeer gezellig. 24chambers heeft lokale sponsoren weten te strikken zoals brouwerij De Prael en Our/Amsterdam Vodka, die de drankjes verzorgen. Na afloop is een borrel waar muzikanten en publiek makkelijk mengen.

Het concept komt voort uit muzieksite 24classics. Kenners uit de klassieke-muziekwereld laten hier horen wat zij goede muziek vinden.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden