Klachten over spontaan leeglopen batterij iPhones

Er zijn veel klachten verschenen over de levensduur van de batterij van iPhones die draaien op de nieuwste software IOS5. Batterijen verliezen soms 10% van hun lading in een uur zonder dat het toestel ogenschijnlijk wordt gebruikt. Apple kan gebruikers vooralsnog geen oplossing bieden.

null Beeld getty
Beeld getty

Dit meldt Webwereld vandaag. De iPhone gaat in bepaalde gevallen een stuk minder lang mee op een volle batterij dan eerdere iPhones. Sommige gebruikers klagen online dat de lading van de accu elk uur maar liefst 10 procent terugloopt. Dat gebeurt ook als het toestel niet of nauwelijks wordt gebruikt.

Het vermoeden bestaat dat het gaat om een bug in de systeemsoftware van de telefoon. Het probleem kan ook optreden bij gebruikers van oudere modellen (3GS en 4) die hun systeem hebben geüpgraded naar IOS5.

Locatiebepaling
Het accuprobleem van de 4S zou veroorzaakt worden door de locatiebepaling van het toestel. Volgens gebruikersmeldingen online is er een fout in de tijdzone-instelling binnen de locatiediensten van het mobiele besturingssysteem.

Onnodig controleert het toestel dan regelmatig de eigen locatie, om te kunnen bepalen in welke tijdzone het zich bevindt. Die locatiecontrole gebeurt door telkens contact op te nemen met meerdere zendmasten, waardoor de batterijduur flink afneemt.

Apple vraagt gebruikers om een analyse-programma te installeren, Hiermee hoopt het bedrijf sneller een oplossing te vinden voor het probleem.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden