Klachten over Glen Mills School

WEZEP - Enkele medewerkers van de Glen Mills School in Wezep zijn op de vingers getikt voor het onder een koude douche zetten of met natte kleren naar buiten sturen van leerlingen.Op de school worden leerlingen tussen de 14 en 18 jaar die eerder veelal in groepsverband delinquent gedrag vertoonden, onderworpen aan een streng regime. ''Daarbij komen tientallen incidenten voor, in Wezep gemiddeld drie per week. Dat is inherent aan het systeem. Het zijn harde interventies waarbij soms een worsteling plaatsvindt, maar van mishandeling is absoluut geen sprake'', zei Hans Nieukerke woensdag. Hij is directeur van de Hoenderloo Groep waar de school onder valt.

Onrespectvol gedrag

Hij bevestigde vier incidenten waar regionale krant De Stentor woensdag over berichtte. Zo kreeg een leerling die stond te treuzelen een emmer koud water over het hoofd. Een tweede incident betreft een leerling die tijdens een spel met blinddoek voor in een douche verdwaalde waarbij een van de coaches vervolgens de kraan aanzette. Een derde jongen werd tegen een stalen deur gesmeten. ''Ook is een leerling met natte kleren aan naar buiten gestuurd. Hier is sprake van onrespectvol gedrag van de medewerkers en ze krijgen daarvoor ook een officiële waarschuwing. Hebben ze geen goed weerwoord, dan worden ze eruit gestuurd.''

Van de feiten is geen aangifte gedaan, zei Nieukerke. Ook heeft geen van de jongeren gebruik gemaakt van de klachtenregeling binnen de school.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden