Update

Klacht tegen advocaat Meijering ongegrond

Een tuchtklacht tegen de Amsterdamse strafadvocaat Nico Meijering is dinsdag door de Raad van Discipline in Amsterdam ongegrond verklaard.

Nico Meijering Beeld anp
Nico MeijeringBeeld anp

Dagblad De Telegraaf en tv-producent Blue Circle hadden geklaagd over een stuk in NRC Handelsblad, waarin stond dat De Telegraaf, RTL Boulevard en (ex-)advocaat Bram Moszkowicz 'publicitaire spelletjes' speelden met Estelle Cruijff, de partner van Badr Hari. Cruijff is getuige in de strafzaak tegen Hari.

De term 'publicitaire spelletjes' is volgens de raad geen citaat dat NRC Handelsblad uit de mond van Meijering heeft opgetekend. De advocaat had zelf al aangegeven dat dat zijn woorden niet waren. De raad vindt dat Meijering ook voor het overige geen gedragsregels heeft geschonden in het gewraakte artikel.

Estelle Cruijff maakt voor haar rol als getuige in de zaak-Hari gebruik van een advocaat. Vorig jaar stapte zij over van Moszkowicz naar Meijering. Moszkowicz, een gezworen vijand van Meijering, werd eerder dit jaar uit de advocatuur gezet, na een tuchtprocedure over onder meer het aannemen van grote sommen cash geld.

'Niet over mijn rug'
Meijering, in reactie op de uitspraak van de tuchtrechter: 'In mijn ogen heeft men puur geklaagd, om het klagen en dus om te beschadigen, door destijds gelijk de klacht door middel van eigen media bekend te maken. Prima als men Moszkowicz te hulp wil schieten, maar niet over mijn rug. Ik hoop dat het nu wel een beetje klaar is en dat men mij en kantoorgenoten met rust wil laten.'

Vorige maand botsten Meijering en zijn kantoorgenoten met Telegraafverslaggever en tv-maker John van den Heuvel. De journalist omschreef de raadsman publiekelijk als onder meer 'maffiamaatje' en 'onderwereldraadgever'. Tijdens een kort geding, aanspannen door Meijering c.s., zegde Van den Heuvel toe dat hij dergelijke termen niet meer zal gebruiken.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden