Plus A-Locatie

Kip, patat en appelmoes, maar dan chic bij Chefs Poulet & Frites

Deze week in A-Locatie: Chefs Poulet & Frites. "We zijn bijna geschrokken van het succes, we verkopen dertig gegrilde kippen per dag."

Zus Martine Hissink (60) verzorgde de styling van de nieuwe zaak Beeld Charlotte Odijk

Twee zussen en een schoonzus gooiden het roer om en vinden zichzelf opeens terug boven het frituurvet. Wel het allerbeste vet overigens, zonder nasmaak. "We zijn geen snackbar," zegt Helen Hissink (58) van Chefs Poulet & Frites, de ondernemer van het stel. "We maken alles zelf, van de mayo tot de appelmoes."

"We hebben al een goedlopend cateringbedrijf, Chefs & Co, maar de fysieke winkel trok niet genoeg klanten. Dat vonden we zonde van de mooie plek. Dus dat moest anders, beter."

Iets moois erbij
Een bevriende klant met horeca-ervaring begon steeds over friet. "Maar ja, friet; dat is niet chic. Dus als we het zouden doen, dan moest er iets moois bij. Dat werd kip."

Zus Martine Hissink (60) verzorgde de styling van de nieuwe zaak. De menuborden, de vitrine en de zakjes voor de frites. Helen: "We hebben eindeloos gezocht naar de beste zakjes, waar de patat niet slap in wordt. We hebben urenlang testrondjes gefietst. Het werden zakjes met opzij een paar gaatjes. En ze doen het supergoed. Daar prijkt nu ons logo op, een zelfontworpen kip."

Goed over nagedacht
Ook schoonzus Didy Philipsen (63), voormalig chefkok bij The Café at Sotheby's, roert een pollepel mee in de keuken. En dat luistert nauw, want er is lang en goed nagedacht over de kip met patat die de dames serveren.

Franse maïskip (zo'n 600 gram) met ­citroenkruiden, groene salade en Franse dressing met frites & mayo (€12,95) is toch echt iets anders dan een kipcorn met patat. En bij welke cafetaria koop je een flesje wijn (Avec rosé, Provence €12,75) voor erbij? Zelfgemaakte ketchup kost €4,25 per 250 ml.

Sinds het neon kippenlogo in de etalageruit prijkt, hebben de dames over aanloop niet meer te klagen. "We zijn bijna geschrokken van het succes, we verkopen dertig gegrilde kippen per dag." Hissink vermoedt dat de drempel voorheen misschien toch te hoog was met al die exquise cateringproducten. "Nu is die drempel letterlijk weg, anders kan de grill ­namelijk niet naar buiten."

Chefs Poulet & Frites

Scheldeplein 20
020-233 9100
www.chefs-co.nl/poulet-frites/

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden