Update

'Kinderombudsman Dullaert dupe van forse reorganisatie'

Marc Dullaert moet vertrekken als Kinderombudsman. De Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen heeft besloten Dullaert niet voor te dragen voor herbenoeming. Zijn ambtstermijn loopt per 1 april af.

Redactie
Kinderombudsman Marc Dullaert Beeld anp
Kinderombudsman Marc DullaertBeeld anp

'De Ombudsman kan de Kinderombudsman voordragen voor herbenoeming of verlenging. Maar Van Zutphen maakt gebruik van zijn wettelijke recht om dit niet te doen. Hij wil zijn eigen team samenstellen', zegt een woordvoerster van de Ombudsman naar aanleiding van een bericht in de Volkskrant.

Het vertrek van Dullaert maakt vermoedelijk deel uit van een forse reorganisatie. 'Ik ben me ervan bewust dat verandering leidt tot onzekerheid en onrust over wat het gaat betekenen voor medewerkers. Ik vind het van het grootste belang om dit proces zorgvuldig en met alle vanzelfsprekende waarborgen te doorlopen en met iedereen in gesprek te blijven', zegt Van Zutphen, die zijn plan voor de toekomst in het najaar klaar wil hebben.

Volgens de woordvoerster komt het afscheid van Dullaert niet als verrassing. 'Van Zutphen heeft zijn beslissing half januari in een brief aan de Tweede Kamer laten weten. Dullaert heeft de functie als Kinderombudsman vijf jaar lang op geweldige wijze vervuld. We gaan nu opzoek naar een opvolger.'

'Logisch moment'
Volgens De Volkskrant heeft het aanstaande vertrek van Dullaert voor onrust gezorgd. De woordvoerster wil hier niet op ingaan. 'We houden ons aan de feiten.' De woordvoerster noemt het vertrek van Dullaert 'een logisch moment'. Volgens haar kan het besluit niet als een verrassing komen.

Dullaert wil zelf geen reactie geven op zijn vertrek. 'Hij wil nu niet reageren. We laten het hierbij', aldus de zegsvrouw van de Kinderombudsman.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden