Kinderen nemen theater Frascati over

Negentig kinderen nemen van 7 tot en met 11 februari theater Frascati over.

ANP
De Frascati-locatie aan de Nes Beeld Rowin Ubink
De Frascati-locatie aan de NesBeeld Rowin Ubink

Met het programma Enfants Terribles geven ze het publiek aan de hand van voorstellingen, performances en 'De Rechtszaak tegen de Volwassenen' hun blik op de wereld.

Het programma valt onder Frascati Issues, waarmee het theater "brandende maatschappelijke kwesties" onder de loep neemt. Dit keer gebeurt dat vanuit het perspectief van het kind. "Omdat het hoognodig is het leven vanuit een nieuw perspectief te bezien", aldus het theater. "Omdat zij het misschien wel beter weten."

Gallemiezen
In 'De Rechtszaak tegen de Volwassenen' roepen kinderen op 8 februari de volwassenen ter verantwoording. "Want zij maken er een puinhoop van: de natuur gaat naar de gallemiezen, ruzie ligt overal in de wereld op de loer en de leugen regeert." Ze krijgen hierbij hulp van Faiza Oulahsen, campagneleider bij Greenpeace, en kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer.

Op het programma staat verder onder meer NTjong, een monoloog van schrijfster Griet op de Beeck die wordt vertolkt door een 11-jarige actrice en het stuk Five Easy Pieces, gebaseerd op de zaak Dutroux gespeeld door kinderen.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden