Kinderen Instagrammen komende EU-vergaderingen

Tijdens de komende twee bijeenkomsten in het kader van het Nederlandse EU-voorzitterschap in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam mogen kinderen voor één dag het Instagram-account @EU2016NL overnemen.

Het Scheepvaartmuseum is de locatie van de bijeenkomsten Beeld ANP
Het Scheepvaartmuseum is de locatie van de bijeenkomstenBeeld ANP

Door het Instagram-account over te nemen krijgen de kinderen een blik achter de schermen van deze bijeenkomsten, maar hebben ook de gelegenheid om kritische vragen te stellen. Ze krijgen begeleiding van onder andere Free Press Unlimited en hun leerkracht.

Op 20 en 21 april ontvangt burgemeester Van der Laan collega-burgemeesters uit hoofdsteden van de EU-lidstaten in Amsterdam. Zij komen op 21 april samen in het Scheepvaartmuseum voor de 5e editie van de Hoofdstedenconferentie.

Tijdens deze conferentie gaan de burgemeesters in gesprek met Eurocommissaris Cretu (Regionaal en Stedelijk Beleid) over concrete thema's die een uitdaging vormen voor grote steden. Onderwerpen die aan bod komen zijn vluchtelingen, radicalisering, huisvesting, mobiliteit en luchtkwaliteit. Minister Plasterk van BZK sluit de conferentie af.

Op 22 en 23 april komen de ministers van Economische en Financiële zaken samen voor de Ecofin. Deze raad wordt voorgezeten door minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem. Er zal gesproken worden over economisch beleid, belastingen en de financiële sector.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden