Keizersgracht telt meeste miljoenenwoningen

In Amsterdam en omstreken staan de meeste huizen met een waarde van minstens zeven cijfers. De Keizersgracht spant de kroon. Van de 1055 koopwoningen op de Keizersgracht zijn er 405 meer dan een miljoen waard.

ANP/Het Parool
Van de 1055 koopwoningen op de Keizersgracht zijn er 405 meer dan een miljoen waard. Beeld Funda
Van de 1055 koopwoningen op de Keizersgracht zijn er 405 meer dan een miljoen waard.Beeld Funda

Het aantal koopwoningen van meer dan een miljoen euro is het afgelopen jaar gestegen tot een recordniveau van 42.300. Dat is 35 procent meer dan een jaar eerder, zo becijferde databedrijf voor de vastgoedmarkt Calcasa.

Het aantal miljoenenwoningen zit al een paar jaar in de lift. Op het dieptepunt van de crisis telde Nederland slechts 16.000 miljoenenwoningen. De gemiddelde waarde van een miljoenenwoning is volgens de berekeningen van Calcasa 1,36 miljoen euro.

Meeste in Amsterdam
De meeste miljoenenwoningen staan in Amsterdam. De hoofdstad telt in totaal 8.400 woningen die meer dan 1 miljoen waard zijn. Dit is een toename van 33% ten opzichte van 2016.

Ook de straten met het grootste aantal miljoenenwoningen van Nederland bevinden zich allemaal in Amsterdam. Na de Keizersgracht volgen de Prinsengracht, Valeriusstraat, Johannes Verhulststraat, Herengracht, Van Breestraat, Koninginneweg, Willemsparkweg, Gerrit van der Veenstraat en de Van Eeghenstraat.

De Sagrada Familia op de Keizersgracht. Wie 2,3 miljoen euro te besteden heeft, kan er zo intrekken. Beeld Funda
De Sagrada Familia op de Keizersgracht. Wie 2,3 miljoen euro te besteden heeft, kan er zo intrekken.Beeld Funda

Groot-Amsterdam
De duurste straat van Groot-Amsterdam is de Apollolaan in Zuid, daar kost een woning gemiddeld 1540000. De goedkoopste straat van Groot-Amsterdam is de Boeierstraat in Purmerend met een gemiddelde van 160000.

De duurste buurt van Groot-Amsterdam is de Diepenbrockbuurt in Zuid, daar kost een woning gemiddeld 1840000. De goedkoopste buurt van Groot-Amsterdam is de Bijlmermuseum Noord in Zuidoost met een gemiddelde van 170000.

Landelijk
De duurste woningen zijn al sinds jaar en dag te vinden in Wassenaar, in 2017 was de Groot Haesebroekseweg daar het duurst met een gemiddelde woningwaarde van 2,48 miljoen euro. Voor dat geld koop je ruim dertig woningen in de goedkoopste straat van Nederland. In de Tholenstraat in Terneuzen was een woning gemiddeld 80.000 euro waard.

Lees ook: Grachtenpand in stijl van Gaudí te koop voor 2,3 miljoen

Top 10 straten met het grootste aantal miljoenenwoningen in 2017 Beeld Calcasa
Top 10 straten met het grootste aantal miljoenenwoningen in 2017Beeld Calcasa

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden