Plus Open

Kebab in stijl bij de Marina Club

Elke dag openen er nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Marina Club.

Beeld foto Eva Plevier

Wie het menu openslaat, ontdekt dat de kaart voor tachtig procent uit vleesgerechten bestaat. Vader Mustafa Kunu (52) en zoon Burak (26) openden deze week Marina Club, een chic steakhouse op IJburg. Het heeft jaren geduurd voordat Burak rood vlees at. Uit gezondheidsoverwegingen, want hij voetbalde op hoog niveau bij de Turkse voetbalclub Gaziantepspor. Totdat hij in 2009 een gerecht van zijn vader probeerde: ossenhaas op Turkse wijze (euro19,50).

Het tweetal komt oorspronkelijk uit Gaziantep, een provincie in het zuidoosten van Turkije. De Kunus zijn trouw aan de Gaziantepse receptuur: de kruiden importeren ze en de kebabspiezen (euro18,50) worden traditioneel bereid op de houtskoolgrill. Het waren deze gebruiken die Mustafa's eerste restaurant, Antep Sofrasi in Oost, tot een succes maakten. Hij besloot een tweede vestiging te openen: Marina Club.

Viplounge
De traditie reikt bij Marina Club niet verder dan de keuken. Zoon Burak is door zijn vader aangesteld om van het nieuwe filiaal een 'trendy' plek te maken. Direct rechts naast de entree ligt de trap naar de viplounge, volgens Burak 'de mooiste plek van het restaurant'. Ook komt er een portier, want 'we willen wel exclusief blijven'.

Voetballen doet Burak niet meer. Nu zou hij de biefstuk (euro19,50) aanraden. Maar met gerechten als sigara böre¿i (euro5, Turkse kaasstengels) en een schotel van seizoensgroente (euro14) hebben ook vegetariërs iets te kiezen

Ken je een nieuw tentje? Vertel het ons en stuur een mailtje naar open@parool.nl

Marina Club
Krijn Taconiskade 432
marinaclub.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden