Kasper Stiekema nieuwe chefkok van het Andaz hotel

Bluespoon, het restaurant van het Andaz hotel aan de Prinsengracht, heeft een nieuwe executive chef. Kasper Stiekema zal aan het hoofd van de keukenbrigade van het restaurant staan en invulling gaan geven aan het complete culinaire aanbod van het hotel.

Stiekema in het restaurant van het designhotel Beeld Facebookpagina Bluespoon
Stiekema in het restaurant van het designhotelBeeld Facebookpagina Bluespoon

Stiekema werkte eerder als sous chef voor Restaurant De Kas en als chefkok voor Fifteen, het restaurant van Jamie Oliver. In de keuken van Bluespoon gaat Stiekema werken met lokale producten en kruiden uit de eigen tuin van het hotel. Het restaurant rekent onder andere fromagerie Abraham Kef, worstenmaker Brandt & Levie en Frank's Smoke House onder haar leveranciers. Stiekema: 'Er zijn zoveel mooie producten te vinden in de omgeving van Amsterdam, die verdienen een podium', zegt hij tegen vakblad Misset Horeca.

In 2013 kreeg het restaurant van het designhotel in Het Parool een overweldigende 9,5 van wijlen Johannes van Dam. 'De zwezerik (..) Zo'n perfectie maakt je sprakeloos.' Drie jaar later is de Volkskrant een stuk minder enthousiast. 'Inmiddels is het eten afgezakt tot routineus hotelkeukenniveau,' schreef Mac van Dinther afgelopen september.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden