Bezorgtest

Karakters hapjes smaken naar verkoold vlees

Culinair schrijver Monique van Loon bestelt en bespreekt wekelijks een thuisbezorgmaaltijd. Dit keer van: Karakters Bao Bar.

Karakters Bao Bar Beeld Monique van Loon

Waar bestellen we?
Bar Karakter, een bar met karaokekamers in de De Clercqstraat, gaf Justin Brown dit voorjaar een vaste plek.

Deze chef is de man achter The Dirty Chicken Club en The Chippy, maar staat vooral bekend om zijn bao's: Aziatische gestoomde en gevulde broodjes.

Zijn de verwachtingen hooggespannen?
Enorm. Meerdere mensen tipten mij al om de buns van Brown te proeven. Op zijn website lees ik dat hij een prijswinnende chef is, dat hij in vooraanstaande (sterren)keukens heeft gewerkt én dat hij in het programma Masterchef zat.

Zijn Instagrampagina ziet eruit als een culinaire droom. Dat stemt hoopvol.

Hoe ziet het menu eruit?
Vier soorten bao's: met varkensvlees, pekingeend, ­gefrituurde garnaal en tempeh. Alle €4,95 (in de zaak overigens €4,50). Daarnaast zijn er loempia's, gyoza, dumplings en kimchi. Ik ben het benieuwdst naar de klassieke pekingeend-bao en de buikspek-bao, en ik bestel wat eend-gyoza én kip-dumplings.

Ding dong!
De bezorger staat rap voor de deur met twee tamelijk grote piepschuimen dozen. Hierdoor is de inhoud alle kanten op geschoven. Zonde.

Er zijn drie sauzen bijgeleverd: zoete chilisaus, hoisinsaus en pure sojasaus. Die laatste is een beetje gaan lekken.

Als het maar lekker is, toch?
Ik zou Karakter direct het slechte inpakken vergeven als de smaak in orde was, maar dat is niet het geval. Het buikspek van de bao is aan een kant verbrand; dat kan soms lekker zijn, maar hierbij proef je gewoon echt verkoold vlees.

Het stukje vlees is ook zodanig 'hoog' dat je vooral op zacht vet zit te kauwen; beter worden er meerdere plattere plakjes van gesneden. Er zit te weinig saus op het broodje om dit te maskeren; twee fliebers bosui en één plakje augurk zijn een beetje treurig, zeker naast de enorme handvol gebakken uitjes. Het ­gestoomde broodje zelf is in orde.

Is de rest ook zo slecht?
De bun met pekingeend is ietsje smakelijker, maar voor bijna 5 euro echt magertjes belegd. Vooral verdrietig ben ik over het feit dat zowel de dumplings als de gyoza gefrituurd zijn, en hard ook.

Ik had gehoopt op zacht gestoomde exemplaren, want de vulling van beide snacks is prima, maar het deegjasje is zo buitensporig ver heengegaan in het frituurvet, dat je alleen een gortdroog mondgevoel overhoudt.

Au.
Ik weet niet wie er in de keuken stond, maar ik denk dat Justin Brown eens met hem of haar moet gaan praten. Deze 25 euro had ik absoluut beter kunnen besteden.

Op deze pagina vind je meer bezorgtesten.

Restaurant Karakters Bao Bar
Open di-zo 17.00 tot 22.00 uur
Bestellen via UberEats
Prijs €24,75 voor 4 duck gyoza, 4 chicken dumplings, 2 pork belly bao’s en 1 peking duck bao.
Aanrader Nee. De smaak en kwaliteit voor deze prijs is écht niet goed.

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden