Kantoorvilla's Postcodeloterij in Zuid worden weer woningen

De Postcodeloterij heeft zijn kantoorvilla's in de Van Eeghenstraat bij het Vondelpark verkocht. De nieuwe eigenaar, het Amsterdamse Zuider Vastgoed, gaat er weer woningen van maken.

Herman Stil
De Postcodeloterij heeft zijn villa's in de Van Eeghenstraat van de hand gedaan Beeld Floris Lok
De Postcodeloterij heeft zijn villa's in de Van Eeghenstraat van de hand gedaanBeeld Floris Lok

Goededoelenloterijen en Novamedia zitten nu verspreid over vijftien panden in en om Amsterdam, met het 'ministerie van goede doelen' in de Van Eeghenstraat als epicentrum.

Bij de verkoop gaat het om tien deels aaneengeschakelde panden. Twee aanpalende villa's van het verwante Novamedia blijven buiten de transactie.

De verkochte villa's worden door Zuider Vastgoed het komende jaar vrijwel geheel 'teruggebouwd' naar woonruimte. Het vastgoedbedrijf van Tuncer Tuzgöl specialiseert zich in het ombouwen van bedrijfspanden tot luxe woonruimte.

Zuidas
Eerder al maakte het van de voormalige Valeriuskliniek in Zuid appartementen, momenteel wordt onder meer gewerkt aan de voormalige diamantslijperij van Asscher in Oud-Zuid, waar twaalf appartementen tussen de 160 en 460 vierkante meter worden gebouwd.

De loterijen verhuizen, met hun 500 medewerkers, in de loop van volgend jaar naar de Zuidas. In 2013 kocht het gokbedrijf daar voor 22 miljoen euro het voormalige kantoorpand van verzekeraar Winterthur.

Vastgoed
Inmiddels wordt het kantoorpand grondig verbouwd, naar een ontwerp van Benthem Crouwel architecten. In afwachting daarvan was enige tijd pop-uprestaurant Baud Zuid er gevestigd.

Om de aankoop en de 'duurzame verbouwing' te financieren wordt het overige vastgoed verkocht. De panden aan de Van Eeghenstraat stonden voor 20,6 miljoen euro in de boeken, daarnaast heeft de loterij nog een pand in Eemnes van 1,2 miljoen.

Hoe veel de verkoop nu heeft opgeleverd, is nog niet bekend.

Impressie van het nieuwe onderkomen van de Postcodeloterij op de Strawinskylaan Beeld Benthem Crouwel Architecten
Impressie van het nieuwe onderkomen van de Postcodeloterij op de StrawinskylaanBeeld Benthem Crouwel Architecten
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden