Kant-en-klaarmaaltijden van tweesterrenrestaurant bij Albert Heijn
Albert Heijn heeft samen met het Amsterdamse tweesterrenrestaurant &Samhoud Places kant-en-klaarmaaltijden ontwikkeld die vanaf 31 maart te koop zijn. Dat bevestigt een woordvoerder van de Albert Heijn aan Het Parool.
De receptuur van de kant-en-klaarmaaltijden (een vegetarische lasagne, couscous, chili sin carne en moussaka) is bedacht door chef-kok Moshik Roth van het tweesterrenrestaurant &Samhoud Places aan de Oosterdokskade. Dit restaurant kreeg vorig jaar een zeldzame 10 van Johannes van Dam.
De vegetarische maaltijden zullen verkocht worden voor 5,99 euro in bijna alle filialen van de Albert Heijn en AH to go. Ze worden gemaakt door horecabedrijf Maítre André. 5 eurocent per verkochte maaltijd gaat naar het goede doel SOS Kinderdorpen.
'Wij hebben gekozen voor vegetarische maaltijden uit een gezond oogpunt', zegt Maartje Willenborg, woordvoerder van &Samhoud Places. 'We vervangen het vlees in de maaltijden door tomatengehakt. Dit smaakt naar vlees, maar maakt de maaltijd, naar onze mening, gezonder.'
Promotiestunt
Chefkok Moshik Roth kwam eind vorig jaar nog in het nieuws door zijn verzonnen verhaal over een nieuw DNA-restaurant. Hij zou gaan experimenteren met moleculair koken, maar dit bleek uiteindelijk een promotiestunt.
“@Talkinfood: Tomeato lasagne by @moshikroth now for sale at @albertheijn pic.twitter.com/RkZh09ljDF”
— Moshik Roth (@MoshikRoth) 13 maart 2014
Couscous, moussaka, chili sin carne en lasagne: vegetarische magnetronmaaltijden, van &Samhoud vanaf 1 april bij AH. pic.twitter.com/GXesas8ojh
— Monique van Loon (@moniquevanloon) 13 maart 2014