Kant-en-klaarmaaltijden van tweesterrenrestaurant bij Albert Heijn

Albert Heijn heeft samen met het Amsterdamse tweesterrenrestaurant &Samhoud Places kant-en-klaarmaaltijden ontwikkeld die vanaf 31 maart te koop zijn. Dat bevestigt een woordvoerder van de Albert Heijn aan Het Parool.

&samhoud places. Beeld Rink Hof

De receptuur van de kant-en-klaarmaaltijden (een vegetarische lasagne, couscous, chili sin carne en moussaka) is bedacht door chef-kok Moshik Roth van het tweesterrenrestaurant &Samhoud Places aan de Oosterdokskade. Dit restaurant kreeg vorig jaar een zeldzame 10 van Johannes van Dam.

De vegetarische maaltijden zullen verkocht worden voor 5,99 euro in bijna alle filialen van de Albert Heijn en AH to go. Ze worden gemaakt door horecabedrijf Maítre André. 5 eurocent per verkochte maaltijd gaat naar het goede doel SOS Kinderdorpen.

'Wij hebben gekozen voor vegetarische maaltijden uit een gezond oogpunt', zegt Maartje Willenborg, woordvoerder van &Samhoud Places. 'We vervangen het vlees in de maaltijden door tomatengehakt. Dit smaakt naar vlees, maar maakt de maaltijd, naar onze mening, gezonder.'

Promotiestunt
Chefkok Moshik Roth kwam eind vorig jaar nog in het nieuws door zijn verzonnen verhaal over een nieuw DNA-restaurant. Hij zou gaan experimenteren met moleculair koken, maar dit bleek uiteindelijk een promotiestunt.

Chef Moshik Roth (M) viert met zijn team en vrouw Els (R) de tweede Michelinster voor restaurant &samhoud places. Beeld anp
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden