Kandidaten Trots op Amsterdam presenteren zich

Ans van der Velde met voor de kijker links kandidaat Hans Donker en rechts Arnold Zuidema: 'We zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen.' Foto Amaury Miller Beeld
Ans van der Velde met voor de kijker links kandidaat Hans Donker en rechts Arnold Zuidema: 'We zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen.' Foto Amaury Miller

AMSTERDAM - Drie (ex-)GVB'ers, een NS'er en twee oud-leden van Mokum Mobiel staan bij de eerste elf kandidaten voor de gemeenteraad van Trots op Amsterdam, het hoofdstedelijk filiaal van Rita Verdonks Trots op Nederland.

Woensdagavond presenteerde lijsttrekker Ans van der Velde, tot voor kort maatschappelijk werker bij GVB, de kandidaten. Hoogwaardig openbaar vervoer behoort tot de prioriteiten. Volgens betrokkenen heeft dat niets te maken met de achtergrond van de kandidaten.

Veiligheid is prioriteit nummer één, aldus Van der Velde, die meerdere keren Pim Fortuyn parafraseerde: ''We zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen.'' Bereikbaarheid staat op twee en de belangen van ondernemers op drie. Verder moeten regels worden gehandhaafd en is gedogen uit den boze.

Integratieproblemen stelt Trots op Amsterdam vooralsnog niet nadrukkelijk aan de kaak. 'Diversiteit' staat zes op het prioriteitenlijstje.

Van der Velde wilde geen oordeel vellen over de rol van burgemeester Job Cohen bij het 'bij elkaar houden' van de stad. Ze zei nog wel hem persoonlijk aardig te vinden.

Nummer vier, Rinze van Brug (ex-duoraadslid Mokum Mobiel), ontbrak wegens ziekte. ''Hij krijgt een nieuw hart,'' zei Van der Velde. Op tien staat haar broer Michael. (BAS SOETENHORST)

Foto Amaury Miller www.amaurymiller.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden