Kamp: te weinig banden onderwijs en bedrijven

Er moet een sterkere binding komen tussen onderwijs en bedrijven. Minister Henk Kamp van Economische Zaken heeft dat woensdag gezegd in een interview met Nu.nl. 'Als ik op tientallen plekken zie dat onderwijs en bedrijfsleven samenwerken, vind ik dat veel te weinig. Ik wil dat op duizenden plekken zien', aldus Kamp.

redactie
Minister van Economische Zaken Henk Kamp Beeld ANP
Minister van Economische Zaken Henk KampBeeld ANP

Hij verwijst naar een rapport van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) van deze week. Daarin staat dat Nederland veel meer moet inzetten op onderwijs en onderzoek om zijn verdienvermogen te verbeteren. Volgens de WRR is het kabinetsbeleid, waarbij subsidies voor innovatie vooral gaan naar topsectoren, te beperkt.

Maar Kamp denkt dat het topsectorenbeleid juist nu resultaat begint op te leveren. Het geld dat overheid en bedrijfsleven in innovatie steken, is in een jaar tijd met 6,5 procent gestegen.

Kamp gaat ook in op de nieuwe raming van de Europese Commissie. Daaruit blijkt dat de economische groei in Nederland achterblijft vergeleken bij andere EU-landen. 'De krimp was bij ons heftiger', zegt de minister. 'Wij zijn verder weggezakt, met name door de sterk gestegen woningprijzen. En Nederland heeft als exportland een forsere klap van de mondiale crisis.'

Volgens de VVD-minister kan de crisis in Nederland alleen worden opgelost als iedereen zijn huishoudboekje op orde krijgt. 'Het is daarom verstandig dat bedrijven, overheid en dus ook mensen voorzichtig zijn met uitgaven', zegt Kamp. Eerder dit jaar riep premier Mark Rutte de burgers nog op een huis of een auto te kopen om de economie een oppepper te geven.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden