Kamervragen over woningpraktijken prins Bernhard

De SP heeft Kamervragen gesteld aan minister-president Mark Rutte en minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken over de woningpraktijken van prins Bernhard junior.

Jesse Beentjes
Prins Bernhard jr. tijdens Koningsdag 2017 in Tilburg Beeld anp
Prins Bernhard jr. tijdens Koningsdag 2017 in TilburgBeeld anp

"Officieel valt Bernhard niet onder ministeriële verantwoordelijkheid, maar een moreel oordeel vellen kan wel," zegt SP-Kamerlid Ronald van Raak. Hij vraagt Rutte en Ollongren om te reageren op de onthullingen door Het Parool over de verhuurpraktijken van prins Bernhard.

Daaruit bleek dit weekend dat voor panden in het bezit van het lid van het Koninklijk Huis illegaal sleutelgeld moest worden betaald. Daarnaast koos een tussenpersoon er bewust voor om maar twee personen op een contract te zetten, zodat bewoning door een grote groep bewoners 'uit het zicht van het stadhuis' bleef.

Van Raak vraagt de ministers om hun mening over het sleutelgeld en het gesjoemel met de inschrijving, en vraagt ook of ze het met hem eens zijn dat ook leden van het Koninklijk Huis zich aan de wet moeten houden. Van Raak: "Binnenkort behandelen we de begroting van de Koning. Ik hoop de reactie van de ministers dan te hebben."

Lees ook: 'Zakenprins' Bernhard: een grote belegger van koninklijken bloede en Welke morele plicht heeft prins Bernhard?

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden