Kamervragen over komst leider Sharia4Belgium

De PVV heeft Kamervragen gesteld over een bijeenkomst van de radicale moslimbeweging Sharia4Holland zaterdag in Amsterdam. Op de website van de organisatie staat dat de in België veroordeelde leider Faoud Belkacem van Sharia4Belgium is uitgenodigd voor de Global Shariah Conference.

Volgelingen van Sharia4Belgium verlaten de rechtszaak na een zaak tegen de woordvoerder van de organisatie Beeld ANP
Volgelingen van Sharia4Belgium verlaten de rechtszaak na een zaak tegen de woordvoerder van de organisatieBeeld ANP

De PVV vraagt de ministers Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) en Gerd Leers (Immigratie, Integratie en Asiel) of ze bereid zijn de 'geweldprediker' de toegang tot Nederland te ontzeggen.

Begin mei werd de woordvoerder van Sharia4Belgium in Antwerpen veroordeeld tot 2 jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk. Hij kreeg die straf onder meer voor het aanzetten tot haat tegen niet-moslims.

Op basis van de aankondiging op internet onderzoeken de gemeente Amsterdam en de politie waar de bijeenkomst wordt gehouden en wat de aard van de bijeenkomst is. 'Op basis van de uitkomsten van het onderzoek wordt besloten of er aanleiding is maatregelen te nemen', aldus de woordvoerder van burgemeester Eberhard van der Laan.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden