Kamer wil debat over niet afgelegde schoolexamens

SP-Kamerlid Peter Kwint wil in een debat tekst en uitleg van minister Slob over de fouten die dit jaar zijn gemaakt bij het Calvijn College en vorig jaar bij VMBO Maastricht. Hij kreeg steun van de meerderheid van de Tweede Kamer.

Het Calvijn College in Nieuw-West. Beeld Marc Driessen
Het Calvijn College in Nieuw-West.Beeld Marc Driessen

‘Als een kwart van de scholieren op de lijst met schoolexamens examens tegenkomt die ze niet hebben gedaan,’ schrijft Kwint op Twitter, ‘dan is er iets fundamenteels mis. Nu eerst alle hulp voor scholieren van het Calvijn College. En daarna snel een debat.’

Het Calvijn College in Nieuw-West is flink tekort geschoten, zo bleek deze week. Er ontbreken cijfers in het registratiesysteem. Sommige resultaten zijn nooit of verkeerd ingevoerd en er zijn verplichte toetsen die überhaupt nooit zijn gemaakt. Daardoor moeten 68 leerlingen vanaf woensdag schoolexamens inhalen om de gaten in hun cijferlijst te vullen.

25 procent

De gaten in de schoolexamens die zijn geconstateerd bij het Amsterdamse Calvijn College en vorig jaar bij VMBO Maastricht zijn geen uitzondering, stelt scholierenorganisatie LAKS. Bijna een kwart van de 1400 leerlingen die LAKS ernaar vroeg, zegt dat afgesproken toetsen niet zijn afgenomen. De Tweede Kamer is geschrokken en wil opheldering van verantwoordelijk minister Arie Slob.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden